ΤΟΠΙΚΑ

Σφίγγει ο κλοιός για ανεμβολίαστους ~ Μέτρα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ

σφίγγει-ο-κλοιός-για-ανεμβολίαστους-μ-499209

Διαχωρίζονται οι χώροι εμβολιασμένων υπαλλήλων και μη – Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τα rapid tests όσοι δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 30 Αυγούστου – Ποιες αλλαγές θα ισχύουν από την 1η Σεπτεμβρίου

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ.

Μετά τους περιορισμούς που έθεσε στην πρόσβαση ανεμβολίαστων καταναλωτών σε υπηρεσίες της επιχείρησης, πλην των ταμείων, στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης η διοίκηση αποφάσισε να δώσει μία τελευταία ευκαιρία στο προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μέχρι τέλος Αυγούστου. Από την 1η Σεπτεμβρίου έρχονται μέτρα…

Μεταξύ άλλων προβλέπεται ο διαχωρισμός των χώρων που θα εργάζονται εμβολιασμένοι και μη υπάλληλοι. Επίσης, οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι που δεν θα προγραμματίσουν να κάνουν το εμβόλιο μέχρι τις 30 Αυγούστου θα επιβαρύνονται το κόστος του rapid test, ενώ η λειτουργία των συνεργείων ύδρευσης, αποχέτευσης καθώς επίσης του Βιολογικού Καθαρισμού θα τεθεί σε άλλη βάση.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης ποσοστό τουλάχιστον 35% των υπαλλήλων δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, παρά τις προτροπές της διοίκησης. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίστηκε να ληφθούν τα μέτρα.

Ετσι, σύμφωνα με την εισήγηση που εγκρίθηκε, από 30 Αυγούστου στον τομέα της ύδρευσης, στην αποχέτευση και τον Βιολογικό Καθαρισμό γίνεται αναδιάρθρωση των συνεργείων, ώστε οι ανεμβολίαστοι να συγκροτούν διακριτά συνεργεία τα οποία δεν θα έρχονται σε επαφή με τα υπόλοιπα συνεργεία τα οποία θα απαρτίζονται από προσωπικό που είναι εμβολιασμένο.

Αναφορικά με τις κεντρικές υπηρεσίες που στεγάζονται στην οδό Κωνσταντά, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι από 30 Αυγούστου θα τοποθετηθούν σε διακριτούς χώρους, ώστε να μην υπάρχει επαφή με το υπόλοιπο προσωπικό, ασκώντας κανονικά τα καθήκοντά τους.

Επίσης το σύνολο των εργαζόμενων που βρίσκεται σε τηλεργασία επιστρέφει στη δια ζώσης απασχόληση στις 30/8/2021.

Τέλος, η επιχείρηση από 30/8/2021 θα συνεχίσει την εβδομαδιαία διενέργεια rapid test. Οι εργαζόμενοι που μέχρι και την παραπάνω ημερομηνία δεν θα έχουν εμβολιαστεί ή κατ ελάχιστον δεν θα έχουν κλείσει ραντεβού εμβολιασμού θα επιβαρύνονται το κόστος του test.

«Με δεδομένες την έξαρση της πανδημίας Covid – 19 και την ανάγκη της πλήρους ανταπόκρισης της επιχείρησης στην αποστολή της, δηλαδή στην απρόσκοπτη διανομή του πόσιμου νερού και στη συλλογή και επεξεργασία των λυμάτων, είναι επιβεβλημένη η λήψη των συγκεκριμένων μέτρων. Τα μέτρα αυτά που έχουν ληφθεί και στο παρελθόν στις περιόδους έξαρσης της πανδημίας και της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, έχουν αποδείξει την αξία τους στην προάσπιση της δημόσιας υγείας μέσω της πλήρους ανταπόκρισης της επιχείρησης στην αποστολή της», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργος Τόρης στην εισήγησή του.

Σύμφωνα με τον κ. Τόρη τα προαναφερθέντα μέτρα ήταν μονόδρομος από τη στιγμή που ένα σημαντικό τμήμα των εργαζομένων παραμένει ανεμβολίαστο, παρά τις εκκλήσεις της διοίκησης και της υπηρεσίας και επαναλαμβάνει ότι η δυνατότητα ανοσίας από τον κορονοϊό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του εμβολιασμού, ώστε η ΔΕΥΑΜΒ να έχει τη δυνατότητα αξιοποίησης του συνόλου του προσωπικού της.

Αλλες αποφάσεις

Μέσω δανειοδότησης από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 5.340.000 €, η ΔΕΥΑΜΒ θα υλοποιήσει το έργο κατασκευής του δικτύου ακαθάρτων στις δημοτικές ενότητες Κάτω και Ανω Λεχωνίων.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης εγκρίθηκε η δανειακή σύμβαση που θα υπογράψει η ΔΕΥΑΜΒ.

Επίσης το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την αποστολή ληξιπρόθεσμων οφειλών 56 καταναλωτών της ΔΕΥΑΜΒ προς τις αρμόδιες εφορίες. Το ποσό των οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμο ανέρχεται σε 55.305,89 ευρώ.

Τέλος, στη χθεσινή συνεδρίαση ανατέθηκε σε δικηγόρο του Βόλου η νομική εκπροσώπηση της ΔΕΥΑΜΒ ενώπιον του Αρείου Πάγου για τη συζήτηση υποθέσεως κατά της εταιρείας ΕΡΓΗΛ. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου