ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο ινκόγκνιτο ο Ν. Ανδρουλάκης ~ Ανεβαίνουν οι στροφές στο ΚΙΝΑΛ ενόψει εσωκομματικών

στον-βόλο-ινκόγκνιτο-ο-ν-ανδρουλάκης-499317

Με ποιους συνομίλησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ – Τι είπε για την υποψηφιότητά του στην προεδρία

Στον Βόλο βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ινκόγκνιτο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, που όπως είναι γνωστό έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής στις ερχόμενες εσωκομματικές διαδικασίες.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι χρονικά οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής προσδιορίζονται τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο κ. Ανδρουλάκης είχε επαφές με στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στον Βόλο που ανήκουν στον στενό πυρήνα των υποστηρικτών του από το 2017, ενώ ζήτησε να συνομιλήσει και είχε συναντήσεις τετ α τετ με πολιτευτές του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία, αλλά και συνδικαλιστές του ιδιωτικού τομέα.

Στις επαφές που είχε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε ότι όποτε γίνουν οι εσωκομματικές διαδικασίες θα είναι υποψήφιος για την προεδρία και ζήτησε τη στήριξη «όσων πιστεύουν ότι υπάρχει ανάγκη εξέλιξης και ανανέωσης του κόμματος με ριζοσπαστικό τρόπο», όπως φέρεται να είπε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Μίλησε ακόμη για την ανάγκη η δημοκρατική παράταξη να γίνει ξανά πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία και προς αυτή την κατεύθυνση υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει σκοπό να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την εκλογική βάση του Κινήματος Αλλαγής.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στις συζητήσεις που είχε με όσους συνομίλησε απέφυγε τις προσωπικές κρίσεις για τη σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, σε μία προσπάθεια να μη χρεωθεί κλίμα πόλωσης και εσωστρέφειας στην πορεία προς τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Αυτό που ωστόσο ξεκαθάρισε είναι ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ των ανοιχτών και θεσμικών διαδικασιών ώστε να έρθουν οι πολίτες όπως το 2017 να στηρίξουν την προσπάθεια και υπογράμμισε ότι η συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να είναι μαζική, προκειμένου να περάσει στην κοινωνία κλίμα «αλλαγής».

Οι ίδιες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο κ. Ανδρουλάκης δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις για το πώς θα αντιμετωπίσει ο ίδιος το ζήτημα «ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ», με τον ευρωβουλευτή να τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξουν συνδυαστικές πρωτοβουλίες ώστε οι πολίτες να κατανοήσουν ότι ο πυρήνας και η ιδεολογική βάση του Κινήματος Αλλαγής είναι οι αρχές που διέπουν το ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι μία τέτοια προσπάθεια θα έχει θετικά αποτελέσματα για το κόμμα και αυτό θα αποτυπωθεί εκλογικά στις κάλπες.

Στη Μαγνησία ως «Ανδρουλακικοί» το 2017 είχαν καταγραφεί οι Γ. Αναστασίου, Γ. Σακκόπουλος, Δημ. Τσιμπανάκος, Αντ. Πολίτης, Δημ. Λουφόπουλος, Μαρία Γίτση, Βασ. Χαλαστάρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο άρμα του ευρωβουλευτή έχουν εσχάτως προσδεθεί επίσης ο πρώην γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας ΠΑΣΟΚ Γ. Φώτης, η δημοτική σύμβουλος Βόλου Σούλα Βακουφτσή, καθώς και συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού τομέα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου