ΤΟΠΙΚΑ

Πήγαν να πληρωθούν και βρήκαν ρολά ~ Απίστευτη ταλαιπωρία για συνταξιούχους του ΙΚΑ

πήγαν-να-πληρωθούν-και-βρήκαν-ρολά-απί-502291

Βρήκαν κλειστό το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ιάσονος με Κ. Καρτάλη – Εξυπηρέτηση μόνο από τρία υποκαταστήματα πλέον σε όλο τον Βόλο

Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε χθες συνταξιούχους του ΙΚΑ, που πήγαν να πληρωθούν τις συντάξεις τους, αλλά βρήκαν κλειστό το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ιάσονος, στη συμβολή της Κ. Καρτάλη με την Τοπάλη.

Το υποκατάστημα καταργήθηκε στο πλαίσιο απόφασης που έλαβε η Εθνική Τράπεζα, που έβαλε λουκέτο σε 25 υποκαταστήματά της σε όλη τη χώρα.

Κανείς όμως δεν προνόησε για ανακοίνωση έξω από το κτίριο. Ετσι οι συνταξιούχοι που έσπευσαν χθες κατά ομάδες για να πληρωθούν έπεσαν από τα σύννεφα. Δεν μπορούσαν να πληρωθούν και επιπροσθέτως δεν υπήρχε κάποιος να τους ενημερώσει από ποια υποκαταστήματα θα πληρώνονται εφεξής.

Το κτίριο ήταν ερμητικά κλειστό. Το μόνο που μαρτυρούσε ότι μέχρι πρότινος στο σημείο λειτουργούσε τράπεζα είναι το ΑΤΜ, που παραμένει σε λειτουργία ώστε να εξυπηρετούνται πολίτες σε διάφορες τραπεζικές συναλλαγές.

Ανθρωποι μεγάλης ηλικίας, που λαμβάνουν τη σύνταξή τους στο γκισέ, διότι δεν έχουν κάρτα αναλήψεων, επειδή δυσκολεύονται να χρησιμοποιούν το ΑΤΜ, υποχρεώθηκαν μέσα στη ζέστη να μεταβούν στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ιάσονος με Ηπείρου για να εξυπηρετηθούν.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα όμως οι ουρές έφταναν στο πεζοδρόμιο. Κάποιοι δεν άντεξαν να περιμένουν και αποχώρησαν αγανακτισμένοι.

«Θα μπορούσαν να έχουν αναρτήσει μία ανακοίνωση να μας ενημερώνουν ότι αφού έκλεισε το συγκεκριμένο υποκατάστημα πλέον θα εξυπηρετούμαστε σε άλλο. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τρέχουμε εμείς και να ψάχνουμε ποια υποκαταστήματα παραμένουν ανοιχτά και ποια κλείνουν. Η τράπεζα έπρεπε να το κάνει», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ν.Κ., συνταξιούχος του ΙΚΑ, επισημαίνοντας την έλλειψη τραπεζικής κάλυψης εξαιτίας της συρρίκνωσης των τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Σημειώνεται πως πλέον στον Βόλο η Εθνική Τράπεζα λειτουργεί με τρία μόνο υποκαταστήματα. Το κεντρικό στην οδό Ιάσονος με Ηπείρου, το υποκατάστημα που βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου με Αναλήψεως και το υποκατάστημα που λειτουργεί στην οδό Δορυλαίου, στη Νέα Ιωνία, απέναντι ακριβώς από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας.

Για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της ΕΤΕ είχε εκδοθεί ανακοίνωση από το παράρτημα Θεσσαλίας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων που αντιδρούσε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου