Παραμένει το σερί προσλήψεων

παραμένει-το-σερί-προσλήψεων-502547

Θετικό πρόσημο για την απασχόληση με νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο σε τομείς, όπως επιχειρήσεις τροφοδοσίας, φύλαξης, μεταφορών και κινητής τηλεφωνίας

Με θετικό πρόσημο αναμένεται να κλείσει ο Ιούλιος τοπικά, αναφορικά με τις νέες προσλήψεις που έγιναν και δηλώθηκαν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.

Οι περιοδικές δηλώσεις που κατατέθηκαν από εργοδότες που διατηρούν ιδιωτικές επιχειρήσεις στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες δείχνουν ότι παρά τις αρρυθμίες που προκαλεί η παρατεταμένη πανδημία και παρά το γεγονός ότι μεσολαβούν και οι καλοκαιρινές άδειες, όποτε οι παραγωγικοί ρυθμοί στις επιχειρήσεις μειώνονται, προσλήψεις γίνονται.

Σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε για τον Μάιο και τον Ιούνιο, οπότε ο κύριος όγκος των προσλήψεων αφορούσε στον τουρισμό και την εστίαση, τον Ιούλιο με βάση τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι οι περισσότερες προσλήψεις αφορούν στους τομείς του εμπορίου, αλυσίδες τροφοδοσίας, επιχειρήσεις μεταφορών, καθώς επίσης εταιρείες παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης και κινητής τηλεφωνίας.

Αρκετές μάλιστα επιχειρήσεις έχουν δηλώσει ότι οι προσλήψεις που έκαναν είναι επιδοτούμενες, καθώς έσπευσαν να αξιοποιήσουν τα ανοιχτά προγράμματα που υπάρχουν στον ΟΑΕΔ τα οποία δίνουν τη δυνατότητα προσλήψεων, καλύπτοντας την κοινωνική ασφάλιση και ένα μέρος των αποδοχών.

Να σημειωθεί, πως το τελευταίο δίμηνο, δηλαδή Μάιο και Ιούνιο, σημαντική επίσης ήταν η τόνωση της απασχόλησης από τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού.

Μόνο τον Ιούνιο στη Μαγνησία δημιουργήθηκαν 6.280 νέες θέσεις εργασίας, από τις οποίες οι 2.436 στα νησιά των Σποράδων και οι υπόλοιπες 3.844 προσλήψεις στην ηπειρωτική Μαγνησία.

Μάλιστα η πλειονότητα των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν και οι συμβάσεις που υπογράφηκαν ήταν για πλήρη απασχόληση με το ποσοστό να φτάνει το 54,64%, με μερική απασχόληση το αντίστοιχο ποσοστό συμβάσεων ήταν στο 38,44% και με εκ περιτροπής εργασία το ποσοστό κινήθηκε στο 6,92%.

Tα στοιχεία για το «κλείσιμο» του Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα από το υπουργείο Εργασίας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου