ΤΟΠΙΚΑ

Στο 0,74 ο δείκτης μεταδοτικότητας στη Μαγνησία

στο-074-ο-δείκτης-μεταδοτικότητας-στη-μα-549168

Κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού 84χρονη – Εκκληση των γιατρών να εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός

Μπορεί η επιδημιολογική εικόνα στον νομό να έχει βελτιωθεί σημαντικά και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να κινείται σε μονοψήφιο νούμερο, όμως η Μαγνησία θρηνεί ακόμη συμπολίτες που χάνονται από τον κορονοϊό.

Πρόκειται για άτομα που ήταν ανεμβολίαστα, νόσησαν από κορονοϊό, ο οργανισμός τους εξασθένησε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Χθες στο νοσοκομείο Βόλου κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία 84χρονη. Νοσηλευόταν σε κλινική κορονοϊού περισσότερο από δύο εβδομάδες. Κατέληξε λόγω επιπλοκών. Από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει 279 άτομα στο νοσοκομείο Βόλου, ενώ άλλα εννιά άτομα έχουν καταλήξει στο σπίτι τους και σε άλλα νοσοκομεία που είχαν μεταφερθεί για νοσηλεία.

Ενθαρρυντικό ωστόσο είναι το γεγονός πως τα τρία τελευταία 24ωρα στο νοσοκομείο δεν καταγράφηκε καμία νέα εισαγωγή ασθενούς με κορονοϊό.

Στο Αχιλλοπούλειο νοσηλεύονται 35 ασθενείς με κορονοϊό. Μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι γιατροί εκτιμούν πως τουλάχιστον πέντε ασθενείς θα είναι σε θέση να πάρουν εξιτήριο, αν όλα πάνε καλά. Η περαιτέρω μείωση των ασθενών με κορονοϊό θα δρομολογήσει σε δεύτερη φάση το κλείσιμο της δεύτερης κλινικής κορονοϊού.

Οι γιατροί με βάση τα παραπάνω δεδομένα αναμένεται να πάρουν μία βαθιά ανάσα, αν και δεν παραλείπουν καθημερινά να τονίζουν ότι πρέπει να πειστούν να εμβολιαστούν περισσότερα άτομα στις μεγάλες ηλικιακές κατηγορίες, όπως από 70 έως 85χρόνων, που είναι και οι πλέον «ευάλωτες» σε νοσηρότητα αφού δεν έχουν λάβει το πολυπόθητο «τσίμπημα».

«Αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με τον σημερινό ρυθμό στη Μαγνησία, τότε τον Σεπτέμβριο θα επιτευχθεί ανοσία πάνω από 70% και θα απομακρυνθούμε από το σενάριο ενός τέταρτου πανδημικού κύματος», προέβλεψε ο επικεφαλής των κλινικών covid Χαρ. Μάνδρος.

11 θετικά στα rapid tests

Στο πλαίσιο δράσεων ελέγχου της διασποράς του ιού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ, ολοκληρώθηκαν χθες οι δωρεάν μαζικές λήψεις τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσω δειγματοληψίας, που πραγματοποιήθηκαν στους δήμους Βόλου και Αλμυρού.

Στην pλατεία Ελευθερίας διενεργήθηκαν τεστ σε 175 άτομα και βρέθηκαν 2 θετικά, στον Άνω Βόλο λήφθηκαν 85 δείγματα και βρέθηκε 1 θετικό, στον Αλμυρό λήφθηκαν 38 δείγματα και βρέθηκαν 3 θετικά, ενώ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο λήφθηκαν 188 δείγματα όλα ήταν αρνητικά.

Οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν σήμερα Σάββατο, 19.6, στον Άνω Βόλο (ΤΟΜΥ Ιωλκού) και ώρα 09:00 έως 14:00.

Επίσης δειγματοληψία μαζική θα γίνει τη Δευτέρα, 21.6 (Αγ. Πνεύματος) στον Βόλο, πλατεία Ελευθερίας, μαζική δειγματοληψία από ώρα 09:00 έως 17:00.

BAΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου