ΤΟΠΙΚΑ

Διακομιδές τρόμου από το ΕΚΑΒ Βόλου

διακομιδές-τρόμου-από-το-εκαβ-βόλου-550072

Ασθενείς αποφεύγουν να ενημερώσουν ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό – «Αν δεν δίνουν σωστές πληροφορίες, κινδυνεύουμε», λένε οι διασώστες

Μπορεί η πανδημία να έχει υποχωρήσει, όμως οι διασώστες του ΕΚΑΒ στον Βόλο ζουν ακόμη στο «κόκκινο». Τα τηλέφωνα χτυπούν ασταμάτητα, τα ασθενοφόρα που πηγαινοέρχονται διαρκώς και οι εργαζόμενοι προσπαθούν να βάλουν όσο πιο σχολαστικά γίνεται την ειδική στολή για να μην τρυπώσει και στο δικό τους οργανισμό ο ιός…

«Η καθημερινότητά μας ακόμη είναι πίεση, πίεση, πίεση… Και άγχος να δώσουμε στον κόσμο οδηγίες για μια πρωτόγνωρη κατάσταση», εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Παναγιώτης Δαρειώτης, πρόεδρος των εργαζομένων.

Στις ούτως ή άλλως δύσκολες συνθήκες που καλείται ν’ αντιμετωπίσει το ΕΚΑΒ, αυτό που χρειάζεται, όπως τονίζουν οι άνθρωποι του, είναι η καλή συνεργασία από την πλευρά των πολιτών.

«Οι πολίτες πρέπει να βοηθήσουν όλους τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο και να ενημερώνουν όταν καλούν το 166 ανάλογα με τη συμπτωματολογία που έχουν ώστε να μπορούμε κι εμείς να είμαστε προετοιμασμένοι όταν φτάνουμε στον τόπο του περιστατικού σωστά προετοιμασμένοι», τονίζει ο κ. Δαρειώτης.

Η επισήμανση του δεν γίνεται τυχαία. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, πολλοί ασθενείς να είναι εμπύρετοι, ή θετικοί στον covid που κάνουν καραντίνα στο σπίτι, όμως όταν ζητούν διακομιδή από το ΕΚΑΒ αποφεύγουν να ενημερώσουν ότι πρόκειται για κρούσματα.

«Αν δεν δίνουν σωστές πληροφορίες στο τηλεφωνικό κέντρο κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή και εμείς», προσθέτει ο πρόεδρος, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ είναι από τους πρώτους κλάδους που εμβολιάστηκαν.

Το βάλε – βγάλε της ολόσωμης φόρμας προστασίας, η σχολαστική απολύμανση μετά τη μεταφορά κάποιου περιστατικού αλλά και προτού διαβούν την πόρτα του σπιτιού τους, εκεί που τους περιμένουν οι δικές τους οικογένειες, συνηθίζεται, όπως λένε. Αυτό που δεν συνηθίζεται είναι το συναίσθημα του άγχους και του φόβου, που νιώθουν και οι ίδιοι αλλά δεν έχουν την «πολυτέλεια» ν’ αφήσουν να τους κυριεύσει, αφού πρέπει να βοηθήσουν αυτόν που βρίσκεται σε ανάγκη.

«Το 166 το χρησιμοποιούν για πάρα πολλούς λόγους. Η καθημερινότητά μας έχει μια γκάμα πάρα πολύ μεγάλη», εξηγεί επίσης ο ίδιος και καλεί τους πολίτες να είναι πιο σαφείς όταν ζητούν να γίνει διακομιδή. « Ο κορονοϊός δεν έχει τελειώσει ακόμη. Σε όλο τον κόσμο πρέπει να στείλουμε μήνυμα ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, πρέπει να προσέχουν όλοι πάρα πολύ», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Δαρειώτης και διαβεβαιώνει πως «εμείς δεν θα φύγουμε, θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ για όλους».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου