Η αξία του εμβολιασμού

η-αξία-του-εμβολιασμού-610543

Με τους ρυθμούς, που εξελίσσεται το πρόγραμμα εμβολιασμών στη χώρα, η ελευθερία αρχίζει να φαίνεται στον ορίζοντα

Της Βάσως Κυριαζή

Ο ενθουσιασμός, με τον οποίο ακούει κανείς να μιλούν οι 30άρηδες και οι 35άρηδες για τον εμβολιασμό, πραγματικά δημιουργεί αισιοδοξία ότι το στοίχημα του προγράμματος «Ελευθερία» θα κερδηθεί.

Ηταν ορθή τελικά η επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει τις πλατφόρμες για να εμβολιαστούν αυτές οι ηλικίες.

Είναι οι πλέον παραγωγικές αφενός, αφετέρου πρόκειται για ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με άλλο μάτι.

Δεν έχουν τις επιφυλάξεις αναφορικά με το εμβόλιο AstraZeneca, διότι βλέπουν τη μεγάλη εικόνα και το όφελος από το όποιο ρίσκο συνεπάγεται η χρήση του.

Αλλωστε οι παρενέργειες, που καταγράφηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι περιορισμένες συγκριτικά με τα εκατομμύρια πολιτών, που έχουν ήδη εμβολιαστεί, γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Ετσι, με την ταχύτητα, με την οποία διενεργούνται οι εμβολιασμοί σε πολλές χώρες του κόσμου, με τα κρούσματα να μειώνονται σημαντικά στον πλανήτη, όπως και το ιικό φορτίο, φαίνεται ότι έχει σημάνει η αρχή τους τέλους της ομηρίας από την πανδημία.

Την ίδια εκτίμηση κάνουν σε εγχώριο επίπεδο οι ειδικοί υπολογίζοντας ότι με τους ρυθμούς, που εξελίσσεται το πρόγραμμα, η ελευθερία αρχίζει να φαίνεται στον ορίζοντα.

Οπως διαπιστώνουν οι υγειονομικοί φορείς, στις χώρες, όπως το Ισραήλ και η Βρετανία, όπου οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει πέσει σημαντικά, με τα κρούσματα συνεπώς να μειώνονται. Αποτελεί την απόδειξη για όσους παραμένουν «άπιστοι Θωμάδες», ότι ο εμβολιασμός είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε για να επιστρέψουμε με ασφάλεια πίσω στις ζωές μας.

Θα επανέλθουμε σταδιακά σε τροχιά απόλυτης ομαλότητας.

Ο αέρας αισιοδοξίας πνέει πλέον σε όλη την υφήλιο.

Θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Τώρα τρέχουμε ακόμη σε έναν αγώνα αντοχής και όχι ταχύτητας. Μέχρι τέλος καλοκαιριού η ανοσία, που θα έχει επιτευχθεί, θα μας επιτρέψει να πούμε ότι ξεμπερδέψαμε σε μεγάλο βαθμό με τον κορονοϊό.

Η αξία του εμβολιασμού είναι το μεγαλύτερο δίδαγμα της πανδημίας, για αυτό και η ανθρωπότητα θα χρωστά πάντα στους επιστήμονες, που έσπευσαν και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ανακάλυψαν το «όπλο» για να νικηθεί ο φονικός εχθρός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου