ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τελετουργικό «κομμένο και ραμμένο» για λίγους

τελετουργικό-κομμένο-και-ραμμένο-γ-616198

Οποιος πίστευε πως η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Σκιάθου με επιπλέον ασθενοφόρο, έστω μεταχειρισμένο, θα δημιουργούσε ικανοποίηση στο νησί του Παπαδιαμάντη, «λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο». Η παράδοση του οχήματος αποτέλεσε αφορμή για να «ξυπνήσουν» πάθη και αντιπαλότητες με πολιτικό χρώμα.

Το ασθενοφόρο ήταν δέσμευση, που είχε αναλάβει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης από τον Μάιο του 2020, όταν είχε επισκεφτεί το νησί και είχε συζητήσει με τους τοπικούς φορείς για το πλαίσιο ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας της Σκιάθου, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας.

Αν και υπήρξε καθυστέρηση μηνών, μόλις εξασφαλίστηκε όχημα από το ΕΚΑΒ Λάρισας άναψε το πράσινο φως για να δοθεί στη Σκιάθο.

Το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας εμφανίστηκε ως διοργανωτής εκδήλωσης και έστειλε προσκλήσεις σε όλους τους φορείς του νησιού, αναγγέλλοντας ότι η εκδήλωση επίσημης παραλαβής του ασθενοφόρου θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί.

Δεν τηρήθηκε όμως το πρωτόκολλο. Ο αγιασμός και η επίσημη παραλαβή επισπεύστηκαν, άγνωστο για ποιον λόγο, με αποτέλεσμα, πλην της υφυπουργού Ζέττας Μακρή, εκπροσώπων της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου και των υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΚΑΒ, φορείς όπως η δημοτική αρχή, η διοίκηση της Πυροσβεστικής Σκιάθου και η Αστυνομία, να φτάσουν ασθμαίνοντας την ώρα που η τελετή είχε ολοκληρωθεί και γίνονταν δηλώσεις on camera.

«Με βάση την ώρα που αναγραφόταν στην πρόσκληση που λάβαμε, μεταβήκαμε στο Κέντρο Υγείας, πέντε λεπτά πριν τις 11. Δεν κατανοώ γιατί άρχισε η τελετή νωρίτερα και για ποιον λόγο υπήρξε τέτοια πρεμούρα», σχολίασε ο κ. Τζούμας δίχως να κρύβει την ενόχλησή του. Ο ίδιος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι μόλις συνειδητοποίησαν ότι η τελετή είχε ήδη λήξει αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γ. Ριζοδήμος πιάστηκε εξ απήνης, αφού εκείνη την ώρα είχε να διαχειριστεί επείγον περιστατικό και δεν πρόφτασε το τελετουργικό, που τελικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, ήταν «κομμένο και ραμμένο» για ολίγους.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου