ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τον Οκτώβριο η ανάπλαση του πεζόδρομου στο Βελεστίνο

τον-οκτώβριο-η-ανάπλαση-του-πεζόδρομο-686219

Δήμος και επαγγελματίες συμφώνησαν να ανοίξει πρώτα η εστίαση και μετά το εργοτάξιο

Τον ερχόμενο Οκτώβριο και όχι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, θα ξεκινήσει το έργο της ανάπλασης του πεζόδρομου στο Βελεστίνο.

Η δημοτική αρχή έκανε αποδεκτό το αίτημα του συλλόγου ελευθέρων επαγγελματιών του δήμου Ρήγα Φεραίου να «μεταφερθεί» το έργο για το Φθινόπωρο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις εστίασης που παραμένουν κλειστές μεγάλο χρονικό διάστημα να δουλέψουν τουλάχιστον το καλοκαίρι, εφόσον φυσικά αρθούν οι περιορισμοί.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε προχθές Παρασκευή.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του δημάρχου, του προέδρου της Κοινότητας Βελεστίνου, Γιώργου Παπατόλια και του Προέδρου του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Δήμου Ρήγα Φεραίου, Γιώργου Καλαμπακιώτη, όπου συζητήθηκε το θέμα της ανάπλασης.

Οι επαγγελματίες μετέφεραν τον προβληματισμό τους για την όχληση που θα προκληθεί εξαιτίας των εργασιών και ζήτησαν να «μεταφερθεί» ο χρόνος έναρξης της εργολαβίας για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Το έργο ανάπλασης και βιοκλιματικής αναβάθμισης του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου είναι συνολικού προϋπολογισμού 950.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αφορά στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση και αναβάθμιση του κεντρικού πεζοδρόμου του οικισμού – έδρας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που συγκεντρώνει όλες τις κεντρικές λειτουργίες – εμπόριο, υπηρεσίες, κτίρια διοίκησης, αναψυχή- ενώ στο μέσον σχεδόν του πεζοδρόμου υπάρχουν ευρήματα αρχαίου τείχους που σήμερα είναι καλυμμένα με πρόχειρη κατασκευή.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να αλλάζει την εικόνα του Βελεστίνου, καθώς πρόκειται για τον κεντρικό πεζόδρομο του οικισμού που θα γίνει πιο σύγχρονος, πιο λειτουργικός και πιο φιλικός προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η μελέτη που έχει εγκριθεί για να δημοπρατηθεί το έργο και να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου