Η εστίαση εκπέμπει SOS

η-εστίαση-εκπέμπει-sos-781154

Τα λουκέτα δεν είναι μακριά, που σημαίνει χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρηματίες στον δρόμο, ενδεχόμενο που μοιάζει με εφιάλτη και κανείς δεν θέλει να σκέφτεται.

Της Βάσως Κυριαζή

Το γεγονός ότι οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση ακόμη να εκτιμήσουν πώς θα εξελιχτεί η πορεία της πανδημίας το επόμενο διάστημα δείχνει πόσο ρευστή παραμένει η κατάσταση, όσον αφορά στα επιδημιολογικά δεδομένα αφενός, αφετέρου ότι δεν αργεί να πυροδοτηθεί νέα έξαρση, αν χαλαρώσουμε και δεν επιμείνουμε να τηρούμε τις οδηγίες και τους περιορισμούς που έχουν τεθεί. Χρειάστηκε να περάσουν εννιά περίπου εβδομάδες καραντίνας, προκειμένου τα κρούσματα να αρχίσουν να μειώνονται και να σταθεροποιείται η κατάσταση, όσον αφορά στις νοσηλείες στα Νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κυρίως στις μεγάλες πόλεις που δέχτηκαν το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο όλη την προηγούμενη περίοδο.

Τα βήματα είναι αργά και ενδεχομένως βασανιστικά αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά και άλλων κλάδων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα όλο το προηγούμενο διάστημα. Για την εστίαση οι λοιμωξιολόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί και δεν πρόκειται να λάβουν οποιαδήποτε απόφαση ή να εισηγηθούν άνοιγμα, αν πρώτα δεν είναι σίγουροι ότι δεν θα σημειωθεί νέα επιβάρυνση που ενδεχομένως να αποβεί μοιραία στη συνέχεια.

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και οι επιχειρήσεις εστίασης σε κώμα. Η κατάσταση εκ των πραγμάτων είναι πολύ δύσκολη. Ασφαλώς και δεν μπορεί να αγνοηθεί το υγειονομικό κομμάτι, η πανδημία άλλωστε έχει φέρει τα πάνω – κάτω στη ζωές όλων μας. Η οικονομία όμως και οι κλάδοι που αργοπεθαίνουν είναι εξίσου μεγάλο κεφάλαιο, στο οποίο πρέπει να δοθούν λύσεις άμεσα. Το καμπανάκι που έχουν σημάνει οι επιχειρήσεις εστίασης είναι ηχηρό. Πρέπει πάση θυσία να βρεθούν αντισταθμιστικά, τα οποία θα στηρίζουν τις επιχειρήσεις και θα δίνουν διέξοδο. Σε διαφορετική περίπτωση τα λουκέτα δεν είναι μακριά, που σημαίνει χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρηματίες στον δρόμο, ενδεχόμενο που μοιάζει με εφιάλτη και κανείς δεν θέλει να σκέφτεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου