Βάσω Κυριαζή: Περί «εταίρων…»

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-10, 18:28:58
Βάσω Κυριαζή: Περί  «εταίρων…»

Και επήλθε συμφωνία. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει η επίσημη ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου. Και σε αυτή στεκόμαστε υπό την έννοια ότι όλα τα άλλα είναι απλά επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ένας «πόλεμος» για την πατρότητα της καλύτερης διαπραγμάτευσης από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και όσους συμμετείχαν σε αυτή την διαπραγμάτευση.

Όλοι τους νοιάζονται όχι φυσικά για τις επιπτώσεις που θα έχει η σκληρότητα των μέτρων αλλά πώς θα διαχειριστούν τα κομματικά τους ακροατήρια τη συγκεκριμένη συμφωνία. Και έτσι έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να ωραιοποιήσουν μία τραγική κατάσταση και να παρουσιάσουν ο καθείς στους οπαδούς και ψηφοφόρους του τα πράγματα στρογγυλεμένα.

Ουσιαστικά όμως παρουσιάζεται το άσπρο - μαύρο αφού όλα ανεξαιρέτως τα μέτρα όχι απλά ανατρέπουν τη ζωή μας αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι απολύτως καταστροφικά, αφού καταδικάζουν χιλιάδες πολίτες στην ανέχεια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Και βέβαια δεν αρκούν πλέον για τους πολίτες τα κροκοδείλια δάκρυα που ρίχνουν οι πολιτικοί που δήθεν στο δίλημμα χρεοκοπία ή σωτηρία αποφάσισαν με βαριά καρδιά να μας χρεοκοπήσουν μέσα στο ευρώ. Έτσι με την υπογραφή τους καταργούν κατακτήσεις 100 και πλέον χρόνων, στέλνουν τους εργαζόμενους στα τάρταρα, τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση και γενικότερα την κοινωνία στην απόγνωση.

Και την ίδια στιγμή ενώ στην Ελλάδα ο λαός «βράζει» στις Βρυξέλλες η χώρα τρώει τις σφαλιάρες τη μία μετά την άλλη. Οι «εταίροι» μας συνεχίζουν τις πιέσεις και τον εξευτελισμό, κάνουν ό,τι μπορούν για να σφίξουν τη «θηλιά» γύρω από το λαιμό μας και οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, υπομένοντας τον εθνικό εξευτελισμό για «το καλό μας».

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κρίση χρέους στην Ελλάδα αποκτά πλέον πολιτικά χαρακτηριστιικά. Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός από τα συμφωνηθέντα άρχισε και πάλι χθες το παιχνιδάκι με τις υπογραφές. Ο Βενιζέλος πήρε χθες το μήνυμα είναι να γυρίσει πίσω, να πάρει τις τρεις υπογραφές από τους πολιτικούς αρχηγούς και να φέρει τις ψήφους των βουλευτών που θα υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα. Εν συνεχεία θα γίνει νέο Eurogroup για την Ελλάδα.

Ξέρουν να κυβερνάνε οι άνθρωποι… Συμπεριφέρονται ως κατακτητές και όσο εμείς θα υποχωρούμε θα συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Έτσι τους μάθαμε, εμείς δώσαμε το δικαίωμα και τώρα είναι πια αργά για να σηκώσουμε φωνή. Το ξέρουν για αυτό και συμπεριφέρονται ανάλογα. Και το χειρότερο είναι ότι χάσαμε την ευκαιρία να τους πετάξουμε κατάμουτρα… ότι αυτοί που θα έχαναν τα περισσότερα εάν η χώρα μας χρεοκοπούσε ήταν οι ίδιοι και οι οικονομίες τους. Όσον αφορά στους Έλληνες, «ο βρεγμένος πια τη βροχή δεν τη φοβάται».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=