Βάσω Κυριαζή: Δεν υπάρχει Ηρακλής να μας σώσει

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-08, 18:32:31
Βάσω Κυριαζή: Δεν υπάρχει Ηρακλής να μας σώσει

Ίσως είναι η πρώτη φορά, όμως οφείλω να πω ότι σε πολλά σημεία η δήλωση Καρατζαφέρη ως προς το περιεχόμενό της βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους.

Μπορεί βέβαια ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ να έκανε την χθεσινή παρέμβαση για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους -το ξέρει άλλωστε καλά αυτό το παιχνίδι- τα ζητήματα ωστόσο που έθεσε όσον αφορά τη θηλιά που ντε και καλά θέλουν να μας φορέσουν οι Ευρωπαίοι που κατά τα άλλα θέλουν το καλό μας υφίστανται.

Η συμπεριφορά Ευρωπαίων και δανειστών είναι απαράδεκτη. Μέρα με τη μέρα ζητούν και άλλα μέτρα, απαιτούν νέες θυσίες και την ίδια στιγμή μας απειλούν με τη χρεωκοπία και τη στάση πληρωμών.

Και όλο πιέζουν και όλο ζητούν. Και την ίδια στιγμή οι πολιτικοί αρχηγοί περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για να ξέρουν και οι ίδιοι επί ποιών ζητημάτων θα κληθούν να αποφασίσουν. Το δε κείμενο θα είναι γραμμένο στα Αγγλικά (αγγλικό δίκαιο θαρρώ το λένε) εάν και αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι αυτό είναι το λιγότερο μπροστά στον ορυμαγδό των μέτρων που αναμένονται.

Έχουμε πλέον χάσει κυριολεκτικά το «μπούσουλα». Κόβονται και ράβονται μέτρα από ώρα σε ώρα και από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Και από το βράδυ έως το άλλο πρωί.

Ένα κλίμα που παραπέμπει απευθείας σε ένα ατέλειωτο θρίλερ που παρόμοιό του δεν έχει γνωρίσει η χώρα και που τελικά δεν ξέρουμε πως θα καταλήξει.

Υπάρχουν βέβαια αρκετοί που ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί και μας έχουν ήδη προειδοποιήσε,ι όμως οι δανειστές αλλά και αυτοί που θα υπογράψουν έχουν διαφορετική άποψη. Πιστεύουν ότι θα μας σώσουν. Προφανώς ξέρουν πιο πολλά από τον διάσημο οικονομολόγο Πωλ Κρούγκμαν για παράδειγμα που σε σύντομο άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της αμερικάνικης εφημερίδας New York Times θεωρεί αδιανόητη την επίτευξη του νέου σεναρίου της τρόικα για την Ελληνική Οικονομία.

Ο νομπελίστας καθηγητής σύμφωνα με τα διεθνή sites επισημαίνει ότι είναι αδύνατο η ελληνική οικονομία από τη βαθιά ύφεση να περάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα όπως μας έλεγαν για το 2014.

Ορθά κοφτά μάλιστα προειδοποιεί ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ωθείται σε καταστροφικά επίπεδα λιτότητας μόνο και μόνο για να καταφέρει να πληρώσει τους πιστωτές και τα δάνεια και αυτό φυσικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε κανένα φως στο τούνελ.

Όλα αυτά τα υπογραμμίζει ο διακεκριμένος καθηγητής στο άρθρο του. Είμαι σίγουρη ότι και οι πολιτικοί αρχηγοί το βλέπουν αλλά και οι δανειστές. Απλά έχουν μπει όλοι μαζί σε ένα φαύλο κύκλο διαπραγματεύσεων που όπως επισήμανε και ο κ. Βενιζέλος εξελίσσεται σε Λερναία Ύδρα. Και δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς Ηρακλής… για να μας σώσει.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=