Βάσω Κυριαζή: Μπροστά στα μάτια μας

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-07, 12:43:12
Βάσω Κυριαζή: Μπροστά στα μάτια μας

Εδώ ο κόσμος καίγεται, οι Έλληνες περιμένουν με κομμένη την ανάσα τα νέα μέτρα και οι «συνεταίροι» πλακώνονται ποιος σήκωσε περισσότερο ανάστημα και ποιος όχι.

Μας κοροϊδεύουν δηλαδή μπροστά στα μάτια μας με λεονταρισμούς και δηλώσεις επαναστατικότητας όταν από ό,τι δείχνουν τα πράγματα με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο όλοι συμφώνησαν στα νέα μέτρα.

Έρμαιο ένας ολόκληρος λαός των δανειστών, των Ευρωπαίων και των εθνικών ηγετών μας που παίζουν τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια στις πλάτες μας.

Για ακόμα μια φορά ο ελληνικός λαός είναι έρμαιο των επικοινωνιακών παιχνιδιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σαμαράς και Καρατζαφέρης μαλώνουν ποιος έβαλε περισσότερα βέτο για τα Δώρα και τα επιδόματα και ξοπίσω το ΠΑΣΟΚ που τους «καρφώνει» και τους δύο για να μην πληρώσει μόνο του τη ζημιά. Την ίδια ώρα, Άνγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζί αλλά και ο ίδιος ο Όλι Ρεν, μας λένε ευθέως ότι ο χρόνος μας έχει ήδη τελειώσει. Μας λένε επίσης ευθέως ότι δεν μας εμπιστεύονται γι’ αυτό και η Γερμανίδα καγκελάριος απαίτησε οι τόκοι για την αποπληρωμή του χρέους να μπαίνουν σε δεσμευμένο λογαριασμό για να είναι σίγουροι οι δανειστές ότι θα τους ξεχρεώσουμε.

Βασικά αυτό και μόνο φαίνεται ότι τους νοιάζει και όχι βέβαια να σώσουν την Ελλάδα. Γι’ αυτό και από μέρα σε μέρα για να είναι πιο σίγουροι βγάζουν και νέους λαγούς από το καπέλο. Τρόικα και οικονομικό επιτελείο έψαχναν χθες τρόπους το πρωί 1,3 δισ. Αυτό το 1,3 είναι μια τρύπα που στην ουσία οι ίδιοι δημιούργησαν με την απόφασή τους να μειώσουν τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Και τούμπαλιν. Πάνε να κλείσουν τον ένα λογαριασμό και τους προκύπτει άλλος για αυτό και από ώρα σε ώρα τα μέτρα διαφοροποιούνται. Όπως και ο βαθμός των απειλών και των τελεσιγράφων των τελευταίων ημερών. «Η Ελλάδα έχει υπερβεί τα όρια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ε.Ε Αλταφάζ. «Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν… η μπάλα είναι στα χέρια των ελληνικών αρχών», πρόσθεσε. Κατά την άποψη της Επιτροπής, θα έπρεπε ήδη να είχαν τελειώσει τόσο οι διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα αλλά και οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους πιστωτές της για το PSI και την αποφυγή χρεοκοπίας της χώρας το Μάρτιο, είπε ο Αλταφάζ. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ήταν ξεκάθαρος και για τον κατώτατο μισθό: μείωση εδώ και τώρα το μήνυμα που έστειλε στην Αθήνα και μάλιστα εμφανίστηκε χαμογελαστός χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο βήμα θετικό. Το είπε φυσικά, άκρως διπλωματικά... Τόνισε, δηλαδή, τη σημασία που αποδίδει η Επιτροπή στο ζήτημα της μείωσης του επιτρεπόμενου κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, αναφέροντας πως σε πολλές χώρες, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=