Στο όνομα της δημοκρατίας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-18, 19:27:20
Στο όνομα της δημοκρατίας

Μέχρι σήμερα σε αυτή τη μάχη με την πανδημία κάθε φορά που λειτουργήσαμε απερίσκεπτα το πληρώσαμε. Είναι κρίμα να προκαλούμε τον ιό. Εχει δείξει ότι δεν αστειεύεται. Αν συνεχίσουμε να τον υποτιμούμε, ας είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα

Της Βάσως Κυριαζή

Δεν μπορούμε πραγματικά να κατανοήσουμε, όταν η χώρα φλέγεται από τον κορονοϊό, όταν χάνονται συμπολίτες μας εξαιτίας της πανδημίας, την ίδια ώρα να σημειώνεται στη χώρα πολιτική αντιπαράθεση για το εάν θα έπρεπε να γίνει χθες πορεία για το Πολυτεχνείο ή όχι. Από τη στιγμή που ελήφθη η απόφαση για την απαγόρευση συναθροίσεων και συγκεντρώσεων για λόγους δημόσιας υγείας, όλοι όφειλαν να τη σεβαστούν. Ουδείς μπορεί να είναι πάνω από τις αποφάσεις, που λαμβάνονται για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Οφειλαν να το γνωρίζουν πρώτοι απ’ όλους όλοι εκείνοι που έχουν επιδοθεί σε ρεσιτάλ επαναστατικότητας τις τελευταίες μέρες στο όνομα της δημοκρατίας. Μίας δημοκρατίας όμως, που οι ίδιοι νιώθουν μόνο όταν γίνεται το δικό τους…

Αν πραγματικά πιστεύουν ότι είναι μαγκιά να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις εκκλήσεις των επιστημόνων, την απόφαση του ΣτΕ, τότε σίγουρα στραβά αρμενίζουμε… Οταν το κομματικό συμφέρον μπαίνει πάνω από την ανάγκη να προστατευθεί η δημόσια υγεία, έχουμε πρόβλημα ως κοινωνία. Σοβαρό μάλιστα, διότι δεν αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών και επιμένουμε στο δικό μας… μπαϊράκι.

Η δημοκρατία όμως είναι και ευθύνη είπε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον χώρο του Πολυτεχνείου, θέλοντας να στείλει μήνυμα προς όλους ότι θα πρέπει οι αποφάσεις να γίνονται σεβαστές. Παρότρυνε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τις πολιτικές δυνάμεις να είναι ενωμένες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Στο βρόντο έπεσε και αυτή η έκκληση.

Την ίδια ώρα ακούς τις εναγώνιες εκκλήσεις των γιατρών και των νοσηλευτών, που έχουν ξεχάσει σπίτια, ξεκούραση και 24ωρα ολόκληρα δίνουν τη μάχη στις κλινικές και τις εντατικές για να σώσουν συνανθρώπους από τον φονικό ιό.

Δεν νομίζω όλοι αυτοί να είναι πολέμιοι του Πολυτεχνείου. Δεν νομίζω ότι δεν ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς της 17 Νοέμβρη 1973. Προέχει όμως αυτή τη στιγμή να σώσουν κόσμο. Για αυτό και επιμένουν ότι όσα μέτρα και αν ληφθούν, αν δεν εφαρμόζονται από τους πολίτες, δεν έχει κανένα νόημα. Μέχρι σήμερα σε αυτή τη μάχη με την πανδημία κάθε φορά που λειτουργήσαμε απερίσκεπτα το πληρώσαμε. Είναι κρίμα να προκαλούμε τον ιό. Εχει δείξει ότι δεν αστειεύεται. Αν συνεχίσουμε να τον υποτιμούμε, ας είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=