ΤΟΠΙΚΑ

Εντεκα κρούσματα τον Νοέμβριο: Ο κορονοϊός χτυπά τις Α και Β ΒΙΠΕ

εντεκα-κρούσματα-τον-νοέμβριο-ο-κορον-823265

Θετικοί στον ιό τρεις υπάλληλοι διαδοχικά σε δύο μεγάλα εργοστάσια το τελευταίο 48ωρο – Εντατικοποίηση των μέτρων ζητούν τα συνδικάτα

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε μεγάλο εργοστάσιο του Βόλου και ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Σύμφωνα με πληροφορίες θετικός στον κορoνοϊό διαγνώστηκε την περασμένη Παρασκευή διοικητικός υπάλληλος του εργοστασίου και τη Δευτέρα ένας ακόμη, απολογιστικός αυτή τη φορά.

Η ιχνηλάτηση των επαφών των δύο εργαζομένων ολοκληρώθηκε, ενώ τα έξοδα για τεστ για κορονοϊό καλύφθηκαν με δαπάνες της εταιρείας.

Στην ίδια εταιρεία σε καραντίνα τέθηκαν επιπλέον τέσσερις εργαζόμενοι του εργοστασίου, καθώς στο οικογενειακό τους περιβάλλον υπάρχουν θετικά κρούσματα του ιού. Συνολικά οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε καραντίνα σήμερα είναι δώδεκα.

Αρκετά κρούσματα από αρχές Νοεμβρίου

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας και η έξαρση σε κρούσματα στη Μαγνησία δεν έχει αφήσει αλώβητη τη βιομηχανία και τη μεταποίηση. Μετά τα τρία πρώτα κρούσματα που είχαν εκδηλωθεί σε ισάριθμες μονάδες της Α’ και Β’ ΒΙΠΕ Βόλου μέσα στον Οκτώβριο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι προχθές έχουν καταγραφεί επιπλέον 9 συνολικά κρούσματα θετικά στον κορονοϊό σε τέσσερις επιχειρήσεις. Στη μία επιβεβαιώθηκαν ότι είναι θετικοί τέσσερις εργαζόμενοι, στην δεύτερη 2 άτομα, όπως επίσης και στην Τρίτη, ενώ χθες Τετάρτη επιβεβαιώθηκε ένα ακόμη κρούσμα σε διευθυντικό στέλεχος μίας ακόμη επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και στις τέσσερις επιχειρήσεις μετά την επιβεβαίωση των θετικών κρουσμάτων έγιναν απολυμάνσεις ενώ ακολούθησε ιχνηλάτηση των επαφών των υπαλλήλων προκειμένου να μπει φρένο στη διασπορά.

Σημειώνεται επίσης πως για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και έδωσε οδηγίες για ενεργοποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία.

Οι ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας πάντως που είναι επιφορτισμένοι με τους ελέγχους στις επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα έχουν ήδη διενεργήσει περίπου 400 ελέγχους. Αρχικά η βαρύτητα δόθηκε στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα εμπορικά καταστήματα και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε βιομηχανίες της περιοχής και δίνονται συστάσεις όπου κριθεί αναγκαίο.

Τα συνδικάτα ωστόσο ζητούν με αφορμή την έξαρση της πανδημίας να αυξηθούν οι έλεγχοι για να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας πως η Πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει στην του αριθμού των μοριακών tests ανίχνευσης του ιού σε επιλεγμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι εργαζόμενοι σε βιομηχανικές μονάδες κ.α.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου