ΤΟΠΙΚΑ

Οκτώ οι νεκροί στον Βόλο ~ 21 νέα κρούσματα

οκτώ-οι-νεκροί-στον-βόλο-21-νέα-κρούσματ-823999

Εξέπνευσε υπερήλικος, που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Νοσοκομείο – Σε κλινική COVID – 19 νοσηλεύεται και η σύζυγός του – Αυξήθηκε ο δείκτης μεταδοτικότητας

Οκτώ είναι πλέον τα θύματα του κορονοϊού στη Μαγνησία από την έναρξη της πανδημίας. Σε λιγότερο από 24ωρες από προχθές Δευτέρα μέχρι χθες Τρίτη το μεσημέρι άφησαν την τελευταία τους πνοή από τον ιό, αντιμετωπίζοντας και άλλα υποκείμενα νοσήματα διαδοχικά τρεις άνθρωποι. Μετά τον 76χρονο και τον 86χρονο που εξέπνευσαν προχθές Δευτέρα, νωρίς χθες το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή και 92χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στην κορονοιοκλινική του νοσοκομείου. Στην ίδια κλινική νοσηλεύεται με COVID-19 και η σύζυγός του, ηλικίας 82 χρόνων.

Η Μαγνησία πλέον καταγράφει κατά μέσο όρο 119 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός, που επιβεβαιώνει την επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου. Eιδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του Νίκου Καρδούλα, από 1 έως 9 Νοεμβρίου συνολικά τα κρούσματα ήταν 243, ενώ από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι προχθές ανέρχονται στα 454.

Επίσης η Μαγνησία παρουσιάζει τον μεγαλύτερο δείκτη μεταδοτικότητας του ιού με 1,8 από την 1η έως την 9η Νοεμβρίου, με δεύτερη την Καρδίτσα, τρίτη τη Λάρισα και στην 4η θέση τα Τρίκαλα.

Χθες από τα δείγματα που είχαν σταλεί προς εξέταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, επιβεβαιώθηκαν επίσημα από το πιστοποιημένο εργαστήριο 21 θετικά κρούσματα κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης εστάλησαν για επιβεβαίωση στο Πανεπιστημιακό άλλα 31 θετικά δείγματα τα οποία έχουν εκδοθεί τις τελευταίες ώρες από ιδιωτικά εργαστήρια της πόλης του Βόλου.

Kρούσμα σε τράπεζα στο Βελεστίνο

Επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα σε τράπεζα στο Βελεστίνο. Το κρούσμα διαγνώστηκε σε υπάλληλο της τράπεζας που ενημέρωσε σχετικά τη διεύθυνση και τον ΕΟΔΥ για να ξεκινήσει η απαραίτητη ιχνηλάτηση. Το τραπεζικό κατάστημα χθες παρέμεινε κλειστό για προληπτικούς λόγους και αναμένεται να επαναλειτουργήσει σήμερα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου