ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Η γιατρός του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είμαι θετική, αλλά δεν κόλλησα κανέναν»

η-γιατρός-του-κέντρου-υγείας-βελεστίν-824916

Αιχμές κατά του Πανεπιστημιακού ότι καθυστέρησε στην έκδοση του αποτελέσματος – Ασφαλής η λειτουργία της δομής, λέει ο δήμος

«Πράγματι, είμαι θετική στον κορονοϊό, αλλά δεν κόλλησα κανέναν. Εχοντας τα συμπτώματα ενημέρωσα εγκαίρως την υπηρεσία μου και άρχισα προληπτικά καραντίνα. Δυστυχώς όμως από το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας καθυστέρησε η έκδοση των αποτελεσμάτων. Περίμενα τέσσερις μέρες για να με ενημερώσουν, αν έχω προσβληθεί από κορονοϊό ή όχι».

Αυτά τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, σε επικοινωνία που είχε με την εφημερίδα, που αποκάλυψε το θέμα, η γιατρός του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας, αλλά λόγω προσωπικών δεδομένων δεν δημοσιεύονται), η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό πριν από μία περίπου εβδομάδα, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τον θόρυβο που έχει προκληθεί μεταξύ των συναδέλφων της στο Κέντρο Υγείας.

Μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος στη γιατρό, θετικά στον ιό βρέθηκαν άλλα τρία άτομα στην ίδια δομή. Συνάδελφοί της υποστηρίζουν ότι δεν είχαν εγκαίρως ενημέρωση. Το ίδιο λένε και νοσοκομειακοί γιατροί του Αχιλλοπουλείου, οι οποίοι φέρεται να ενημερώθηκαν καθυστερημένα ότι μία συνάδελφός τους σε Κέντρο Υγείας της περιφέρειας έχει προσβληθεί από τον COVID-19.

Να σημειωθεί πως για το ότι μία γιατρός στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου είναι θετική ενημερώθηκε μόλις χθες από το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος.

Η γιατρός ως προς αυτό, μεταφέροντας τη δική της εκδοχή υποστήριξε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ενημέρωσε εγκαίρως τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και όσους άλλους έκρινε η ίδια ότι έπρεπε να ξέρουν για να γίνει ιχνηλάτηση, ενώ αμφισβητεί ευθέως ότι μπορεί η ίδια να άνοιξε τον κύκλο της μετάδοσης του ιού στην ίδια δομή. «Πριν από μένα υπήρχε άλλος υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας που παραπονέθηκε ότι δεν αισθάνεται καλά. Προσωπικά δεν ξέρω από πού κόλλησα τον ιό. Πώς ξέρουν κάποιοι άλλοι και διαδίδουν ότι εγώ μετέφερα τον ιό και σ’ άλλους συναδέλφους;», αναρωτήθηκε.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας χθες ζήτησε αναλυτική ενημέρωση από τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, δίχως να κρύβει τη δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν υπήρξε δημοσιοποίηση του θέματος νωρίτερα. «Ο δήμος δεν είναι αρμόδιος για να δημοσιοποιήσει αν υπάρχει θετικό κρούσμα σε μία δομή υγείας. Αυτό είναι δουλειά των υγειονομικών αρχών», ανέφερε σχετικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Οι αρμόδιες πάντως δημοτικές υπηρεσίες έχουν προβεί σε δύο απολυμάνσεις όλων των χώρων του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου με τον κ. Νασίκα να σημειώνει: «Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, απολυμάνθηκαν οι χώροι. Το Κέντρο Υγείας βρίσκεται σε κανονική λειτουργία στο πλαίσιο των όσων προβλέπει ο ΕΟΔΥ, οι πολίτες μπορούν να νιώσουν ασφαλείς».

Υπογραμμίζεται πως στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα θετικά κρούσματα, το ένα αφορά στη γιατρό και ακολούθησαν μία επισκέπτρια υγείας, μία νοσηλεύτρια και μία καθαρίστρια. Τα rapid test που έγιναν στους υπόλοιπους 20 και πλέον εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτές, οδηγούς ασθενοφόρων ήταν αρνητικά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου