ΤΟΠΙΚΑ

Δοκιμάζονται οι αντοχές του Νοσοκομείου Βόλου

δοκιμάζονται-οι-αντοχές-του-νοσοκομε-826647

Τα πιο «άγρια δόντια της» δείχνει η πανδημία στη Μαγνησία τις τελευταίες ώρες, ενώ το Νοσοκομείο Βόλου δοκιμάζει τα όρια αντοχών του, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης νοσηλευομένων με κορονοϊό. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, η Μαγνησία προχθές Τετάρτη έφτασε τα 65 κρούσματα κατά μέσο εβδομαδιαίο όρο ανά 100.000 κατοίκους, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται τα δεδομένα της χθεσινής ημέρας.

Συνολικά χθες το βράδυ νοσηλεύονταν στις δύο κλινικές COVID-19 22 άτομα, ενώ δύο ασθενείς διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID-19. Πρόκειται για 52χρονο και 86χρονο οι οποίοι παρουσίασαν βαριά συμπτώματα και υπό τον φόβο επιπλοκών κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή τους στη ΜΕΘ για να διασωληνωθούν.

Χθες το Συντονιστικό Οργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον κορονοϊό ανακοίνωσε 40 νέα κρούσματα στη Μαγνησία, διάσπαρτα σε Βόλο και την υπόλοιπη περιφέρεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από τα 40 νέα κρούσματα, ο ΕΟΔΥ χθες επιπροσθέτως ενημερώθηκε για άλλα 14 θετικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν μέχρι το μεσημέρι σε ιδιωτικά εργαστήρια της πόλης.

Σημειώνεται επίσης πως ο ΕΟΔΥ από την πλευρά του ανακοίνωσε31 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας, χωρίς όμως να είναι σαφές ποιες μέρες αφορούν, καθώς είθισται ο οργανισμός να ανακοινώνει αποτελέσματα που ήδη έχουν συγκεντρωθεί και κοινοποιηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι νοσηλείες με αριθμούς

Στους θαλάμους αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου Βόλου και στις δύο κλινικές που έχουν διαμορφωθεί ανάλογα για τον κορονοϊό, νοσηλεύονται 22 άτομα ηλικίας από 22 έως και 85 χρόνων, με τους γιατρούς να είναι σε διαρκή συναγερμό. Υπάρχουν ήδη ανοιχτά άλλα τρία κρεβάτια, ενώ εφόσον χρειαστεί θα δημιουργηθούν και άλλες κλίνες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Αχιλλοπουλείου.

Καλά στην υγεία τους οι νοσηλευόμενοι της μονάδας

Χθες αργά το απόγευμα στους εννιά ασθενείς που είχαν διακομιδή για νοσηλεία με κορονοϊό από την ιδιωτική μονάδα υγείας στο νοσοκομείο, προστέθηκαν άλλοι τρεις ηλικιωμένοι, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί σε κορονοϊό και κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για επιπλέον νοσηλεία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου