ΤΟΠΙΚΑ

«Πόλεμος» για βαφή και κούρεμα στα κομμωτήρια του Βόλου

πόλεμος-για-βαφή-και-κούρεμα-στα-κομ-826803

«Ας μας άφηναν ανοιχτούς λίγες μέρες ακόμη για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος» τονίζει ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου

Τα πάνω – κάτω σε κομμωτήρια και κουρεία στον Βόλο και ολόκληρη τη Μαγνησία έφερε το lock down από αύριο και για τρεις εβδομάδες, που ανακοινώθηκε χθες από την Κυβέρνηση. Οι επαγγελματίες του κλάδου αιφνιδιάστηκαν. Παρ’ ότι από την περασμένη Τρίτη, όταν η Μαγνησία μπήκε στη ζώνη συναγερμού τα κομμωτήρια και τα κουρεία ήταν μεταξύ των επιχειρήσεων που παρέμεναν ανοιχτές, χθες κλήθηκαν να διαχειριστούν μία διαφορετική πραγματικότητα, εξαιτίας του καθολικού lock down.

Bέβαια τα τηλέφωνα για ραντεβού στα κομμωτήρια πήραν φωτιά από προχθές το βράδυ, όταν ουσιαστικά προαναγγέλθηκε το εθνικό λουκέτο. Γυναίκες και άνδρες ήθελαν εναγωνίως ραντεβού. Οι μεν γυναίκες για να βάψουν ρίζα, να κάνουν ανταύγειες, ρεφλέ ή κούρεμα γιατί η νέα καραντίνα θα κρατήσει τρεις εβδομάδες, οι δε άνδρες για να κουρευτούν. Κομμωτές και κουρείς έδιναν σκληρή μάχη για να προλάβουν να εξυπηρετηθούν όλοι οι πελάτες.

«Με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την ερχόμενη Δευτέρα αναστέλλεται η λειτουργία κομμωτηρίων και κουρείων. Εκτιμώ ότι θα έπρεπε στον δικό μας κλάδο να δοθεί μία μικρή παράταση, ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους πελάτες μας», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτηρίων και Κουρείων Ν. Μαγνησίας Αγία Τριάς Στέλιος Κλιτσινάρης.

Ο τοπικός σύλλογος εκπροσωπεί 100 επαγγελματίες. Σύμφωνα με τον κ. Κλιτσινάρη οι περισσότεροι βρίσκονται στα πρόθυρα απόγνωσης, καθώς και πριν την ανακοίνωση του νέου lock down η κίνηση στα κομμωτήρια και τα κουρεία ήταν αισθητά μειωμένη. «Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να εξαιρέσουν τον δικό μας κλάδο, επιτρέποντας ενδεχομένως η λειτουργία μας να γίνει σε ένα πιο περιορισμένο ωράριο, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Αλλωστε όλο αυτό το διάστημα έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι ήμασταν ιδιαίτερα προσεκτικοί τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας αφενός, αφετέρου τα κομμωτήρια και τα κουρεία δεν συγκαταλέγονταν μεταξύ των επαγγελματικών χώρων που υπήρξε διασπορά του ιού, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω’, πρόσθεσε ο ίδιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου