ΤΟΠΙΚΑ

Δεν έδειξε διασπορά η ιχνηλάτηση στο εργοστάσιο της Β’ ΒΙΠΕ Βόλου

δεν-έδειξε-διασπορά-η-ιχνηλάτηση-στο-ε-831091

Αρνητικές στον ιό οι επαφές του θετικού κρούσματος – Εντατικοποίηση ελέγχων ζητά το Εργατικό Κέντρο – Νέες συστάσεις από τους επιθεωρητές Υγιεινής και Ασφάλειας

Αρση συναγερμού σήμανε στο εργοστάσιο που εδρεύει στην Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου, όπου βρέθηκε θετικός στον COVID-19 εργαζόμενος της μονάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργαζόμενος απασχολείται εκτός παραγωγής, σε τμήμα στο οποίο εργάζονται άλλα πέντε άτομα. Τα συγκεκριμένα άτομα με πρωτοβουλία της ίδιας της εταιρείας έγιναν τεστ για κορονοϊό τα οποία έδειξαν ότι είναι αρνητικοί στον ιό και ότι δεν έχουν προσβληθεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως για το θετικό κρούσμα που καταγράφηκε στο εργοστάσιο ενημερώθηκε αμέσως ο ΕΟΔΥ. Ο υπάλληλος που είναι θετικός έχει τεθεί σε καραντίνα και είναι ασυμπτωματικός.

Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα που εκδηλώνεται σε εργοστάσιο του Βόλου από τις αρχές Αυγούστου.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος, σε δηλώσεις του χθες υπογράμμισε την ανάγκη να ενταθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις από τους επιθεωρητές υγιεινής και ασφάλειας του ΣΕΠΕ Μαγνησίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς.

Επανέρχεται με συστάσεις το ΣΕΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες αναμένεται να αποσταλούν στις τοπικές επιχειρήσεις εκ νέου οι οδηγίες που έχει δώσει το υπ. Εργασίας και ο ΕΟΔΥ για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

Με βάση αυτές τις οδηγίες βασική υποχρέωση των εργοδοτών είναι η λήψη κάθε μέτρου που απαιτείται, ώστε να εξασφαλίζονται οι εργαζόμενοι και οι τρίτοι, που τυχόν παρευρίσκονται στους χώρους εργασίας, από κάθε κίνδυνο που μπορεί να απειλήσει την υγεία τους (N. 3850/2010 «Κύρωση του Κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων»).

Επίσης είναι υποχρεωμένοι να μεριμνούν για την τακτική απολύμανση με αντισηπτικό διάλυμα των επιφανειών στο χώρο εργασίας (π.χ. γραφεία ή τραπέζια) ή αντικειμένων (π.χ. πόμολα, τηλέφωνα, πληκτρολόγια, επιφάνειες στα ασανσέρ, κλπ), με τα οποία έρχονται σε συχνή επαφή οι εργαζόμενοι ή το κοινό.

Ακόμη οφείλουν να μεριμνούν για την εξασφάλιση και διατήρηση επαρκούς αερισμού των χώρων εργασίας με φυσική ή τεχνητή κυκλοφορία καθαρού αέρα, να ενημερώνουν για τα πιο πρόσφατα δεδομένα σχετικά με τα μέτρα πρόληψης σε συνεργασία με τον Ιατρό Εργασίας, στις επιχειρήσεις όπου απασχολείται, και να συμβουλεύονται το σχετικό ενημερωτικό υλικό που είναι διαθέσιμο από τον ΕΟΔΥ, επισημαίνοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής.

Συστάσεις απευθύνονται επίσης προς τους εργαζόμενους να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής, να εφαρμόζουν τα μέτρα αναπνευστικής υγιεινής προς αποφυγή της μετάδοσης μέσω σταγονιδίων, ενώ σε περίπτωση που παρουσιάζουν συμπτωματολογία (πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή) ή σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα συστήνεται να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου