ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός από κρούσμα σε εργοστάσιο στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου

συναγερμός-από-κρούσμα-σε-εργοστάσιο-832170

Αναμένεται να αρχίσει ιχνηλάτηση των επαφών – Τα μέτρα προστασίας δεν είναι τιμωρία, τονίζει ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου για την πορεία της πανδημίας

Συναγερμός έχει σημάνει από χθες σε εργοστάσιο του Βόλου, που εδρεύει στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή, λόγω COVID-19. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μονάδα καταγράφηκε θετικό κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο. Η ενημέρωση για το επιβεβαιωμένο κρούσμα έγινε χθες και όπως ήταν φυσικό αυτό έθεσε εκ των πραγμάτων σε επιφυλακή την παραγωγή και το προσωπικό σε όλα τα τμήματα του εργοστασίου, καθώς θα πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση, για να εξακριβωθεί, αν υπάρχει ή όχι διασπορά του ιού και σε άλλους εργαζόμενους. Ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά για να λειτουργήσει ανάλογα.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως αναμένεται να ακολουθηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο που αφορά σε εργοστάσια και μονάδες παραγωγής, ενώ σήμερα αναμένεται να ενημερωθεί και η Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων του ΣΕΠΕ στον Βόλο.

«Τα μέτρα δεν είναι τιμωρία…»

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμώξεων στο Νοσοκομείο Βόλου, εντατικολόγος, Ιωάννη Κόκκορης, σχολιάζοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την πορεία της πανδημίας, τονίζει ότι είμαστε πιθανότατα μπροστά σε μία έξαρση του ιού και μάλιστα με «ορφανά» κρούσματα και πως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι όλοι να συνειδητοποιήσουν πως βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή και ότι από τη στάση που θα τηρήσουμε θα εξαρτηθεί εν πολλοίς η πορεία της πανδημίας.

«Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Δεν πρόκειται για αστείο. Τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί και πρέπει να εφαρμόζουμε με ευλάβεια δεν είναι τιμωρία. Είναι η μόνη «ασπίδα» που έχουμε απέναντι στον ιό, μέχρι να βρεθεί εμβόλιο. Είναι μονόδρομος η τήρησή τους με θρησκευτική ευλάβεια», παρατήρησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Κόκκορης.

Αναφορικά δε με τη Μαγνησία είναι κατηγορηματικός πως από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί τα πράγματα να δυσκολέψουν για αυτό και συστήνει αυτοσυγκράτηση κυρίως από τους νέους ανθρώπους. «Οι νέοι ειδικά άνθρωποι πρέπει να περιορίσουν τις κοινωνικές συναναστροφές και τις επαφές τους και να κάνουν χρήση της μάσκας, όπου πρέπει, όπως συμβουλεύουν οι επιστήμονες. Ο μόνος τρόπος για την προστασία μας είναι η χρήση της μάσκας. Τα «ορφανά» κρούσματα με ανησυχούν, αλλά είναι αυτονόητο ότι θα έχουμε», συνεχίζει ο ίδιος.

«Πρέπει να αποφύγουμε μια κατάσταση με νέα μέτρα. Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι ότι θα ζήσουμε σχεδόν φυσιολογικά με μάσκα και απόσταση. Δεν θα πρέπει να ξαναμπούμε σε διαδικασία κλεισίματος, πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία», σημειώνει ο κ. Κόκκορης.

Τέλος σύμφωνα με τον ίδιο η αύξηση των κρουσμάτων δεν συνεπάγεται απαραίτητα και την αύξηση νοσηλείας, αν μάλιστα τα περιστατικά είναι ήπια ή αφορούν σε ασυμπτωματικούς ασθενείς. Πρέπει όμως να αντέξουν και τα τμήματα της απλής νοσηλείας. Ο χειρισμός εκεί, μπορεί να είναι καθοριστικός για τις αντοχές των ΜΕΘ και των θανάτων, φυσικά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου