ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν έλεγχος COVID – 19 και στον Βόλο

ζητούν-έλεγχος-covid-19-και-στον-βόλο-837170

Ζητούν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος, που υλοποιείται στην Αττική

Αίτημα προκειμένου να εφαρμοστεί και στον Βόλο το πιλοτικό πρόγραμμα διενέργειας τεστ κορονοϊού σε υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, που ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα σε μονάδες και υπηρεσίες που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου της Αθήνας, αναμένεται να υποβάλει επίσημα στη διοίκηση ο σύλλογος εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του φορέα, ήρθε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και συνεργεία του τελευταίου, επισκέπτονται επιτόπου την υπηρεσία ή το υποκατάστημα που έχει επιλεγεί και θα διενεργούν τα τεστ σε όλους τους εκεί υπηρετούντες εργαζόμενους. Η πιλοτική εφαρμογή, ξεκίνησε από τις μονάδες που βρίσκονται εντός του δήμου της Αθήνας, λόγω του επιβαρυμένου ιικού φορτίου που παρατηρείται στο συγκεκριμένο δήμο, καθ’ όλη την χρονική περίοδο του καλοκαιριού μέχρι και σήμερα, ωστόσο όπως τονίζουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ Βόλου με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας σ’ όλη την επικράτεια το πρόγραμμα σταδιακά θα πρέπει να επεκταθεί και στα περιφερειακά υποκαταστήματα.

Βελτιώσεις στο σύστημα εξυπηρέτησης του κοινού

Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης συνολικής εικόνας ως προς την εφαρμογή και τήρηση του νέου συστήματος των ραντεβού στις μονάδες και τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, η πανελλήνια ομοσπονδία υπαλλήλων ΕΦΚΑ ζήτησε από όλους τους συλλόγους εργαζομένων ανά τη χώρα να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στον Βόλο υπάρχει μεν θετική ανταπόκριση από πλευράς συναλλασσόμενων, στο ηλεκτρονικό σύστημα προγραμματισμού κι επιλογής των ραντεβού, χρειάζεται όμως το νέο σύστημα να «επικοινωνηθεί» επιπλέον από τον οργανισμό για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.

Επίσης έχει παρατηρηθεί πως ο προβλεπόμενος χρόνος για το κάθε ραντεβού δεν επαρκεί, ειδικά σε τμήματα όπως τα έσοδα, με τους υπαλλήλους να τονίζουν ότι ενδεχομένως θα πρέπει να υπάρξει επαναπροσδιορισμός του απαιτούμενου χρόνου για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου