Με την πλάτη στον τοίχο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-31, 21:02:53
Με την πλάτη στον τοίχο

Με την πλάτη στον τοίχο οι Έλληνες περιμένουν τις νέες αποφάσεις που εν πολλοίς θα κρίνουν το μέλλον μας το επόμενο διάστημα. Το κλίμα βέβαια δεν προϊδεάζει για κάτι καλό, αφού ήδη το γενικότερο κλίμα είναι εις βάρος μας.

Λάθη και παραλείψεις, αδυναμίες και αποτυχημένες συνταγές μας έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής. Και όμως την ίδια ώρα όλοι επιμένουν ότι εάν πιέσουν ακόμη περισσότερο το μαχαίρι στο λαιμό μας και μας σφίξουν τη θηλιά θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Δεν ξέρω τι εννοούν και πως έχουν αποτιμήσει την όλη κατάσταση, φαίνεται όμως ότι η φωνή μας είναι «φωνή βοώσα εν τη ερήμω…» αφού κανείς δεν υπολογίζει πλέον την αγωνία μας, την κατρακύλα μας, την αδυναμία μας εν κατακλείδι να ανταποκριθούμε ακόμη και στα πιο βασικά.

Οι πληρωμές των ΔΕΚΟ γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο. Τα ψώνια στο μάρκετ το ίδιο.

Τα δε χαράτσια παραμένουν για εβδομάδες παρατημένα μέσα στους φακέλους πριν πληρωθούν. Όσο για θέρμανση και καύσιμα… με το δελτίο και αυτά για την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Αυτή είναι η κατάσταση εν πολλοίς στα περισσότερα ελληνικά σπίτια και πάλι Δόξα τω Θεώ να λέμε… διότι υπάρχουν και οικογένειες που ούτε κατ΄ ελάχιστο μπορούν να ανταποκριθούν και σε όλα τα παραπάνω.

Και δεν είναι πλέον η εξαίρεση αλλά δυστυχώς ο κανόνας. Οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης. Έχουνε ξεχάσει τις πληρωμές στις τράπεζες, τα δάνεια πάνε και έρχονται στην οριστική καθυστέρηση και οι κυβερνώντες προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει η ευκαιρία της ανάκαμψης.

Και δεν κοκκινίζει η Υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου όταν ανακοινώσει στη Βουλή ότι από την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο θα ξεκινήσει να παράσχει μικρογεύματα σε 18 σχολεία εννέα περιοχών του Λεκανοπεδίου που αντιμετωπίζουν έντονα κοινωνικά προβλήματα, ενώ πρόκειται σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα βοήθειας απευθείας σε οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.  Αφού πρώτα διέψευδαν τα φαινόμενα των κρουσμάτων υποσιτισμού παιδιών - από την ερχόμενη εβδομάδα ετοιμάζουν παρέμβαση.

Και ούτε φυσικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το γεγονός ότι από σήμερα αυξάνονται για μία ακόμη φορά τα διόδια… που γίνονται «χρυσάφι» τελικά σε δρόμους παγίδες ανά την επικράτεια. Και ούτε το Υπουργείο Οικονομικών που στέλνει τα νέα φοροχαράτσια.

Γενικώς κανείς δεν κοκκινίζει. Ούτε από ντροπή αλλά ούτε πλέον και από φόβο. Έχουν συνηθίσει στην ιδέα ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν και τα μέτρα που εφαρμόζουν προκαλούν νέα δεινά και συμπεριφέρονται όπως οι μελλοθάνατοι. Περιμένουν το τέλος… ως λύτρωση. Με τη μόνη διαφορά ότι σε αυτή την πορεία… υποχρεώνουν και εμάς να ακολουθήσουμε. Θέλουμε δεν θέλουμε. Τελικά δεν είναι η Κυβέρνηση με την πλάτη στον τοίχο αλλά όλοι οι Έλληνες.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=