ΤΟΠΙΚΑ

Εσπασε το φράγμα των 3.000 δειγμάτων στο Νοσοκομείο Βόλου

εσπασε-το-φράγμα-των-3-000-δειγμάτων-στο-νο-842947

Μεγαλύτερο το ποσοστό των γυναικών, που υποβλήθηκαν σε έλεγχο – Ανθεκτικοί στον ιό οι υγειονομικοί υπάλληλοι

Ανθεκτικοί στον ιό αποδεικνύονται οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΕΣΥ στον Βόλο και τη Μαγνησία, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα των τεστ που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς. Παρ’ ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, μέχρι στιγμής όσοι εξετάστηκαν είναι αρνητικοί στον COVID-19, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, λαμβανομένου υπόψη ,ότι σ’ άλλα νοσοκομεία της χώρας πολλοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ειδικότερα, από τις αρχές Αυγούστου μέχρι προχθές έχουν ελεγχθεί με μοριακό τεστ για κορονοϊό συνολικά 606 υγειονομικοί υπάλληλοι, γιατροί και νοσηλευτές. Το 85% αυτών των υπαλλήλων είναι γιατροί και νοσηλευτές που απασχολούνται στο Αχιλλοπούλειο. Οι υπόλοιποι εργάζονται σε άλλες δημόσιες δομές υγείας, όπως στα Κέντρα Υγείας και το Βοήθεια στο Σπίτι. Από το σύνολο των 606 υγειονομικών υπαλλήλων που έχουν εξεταστεί, οι 335 υποβλήθηκαν σε τεστ τον Αύγουστο, 263 τον Σεπτέμβριο, ενώ μέχρι χθες από τις αρχές Οκτωβρίου σε μοριακό έλεγχο υποβλήθηκαν άλλα οκτώ άτομα. Από το σύνολο των 606 ατόμων που έχουν εξεταστεί τα 453 είναι γυναίκες και οι 153 άνδρες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το 81,31% των εξετασθέντων δηλώνουν μόνιμοι κάτοικοι Βόλου.

Από την έναρξη της πανδημίας και ειδικότερα από τις 7 Μαρτίου μέχρι προχθές στο νοσοκομείο Βόλου ελήφθησαν δείγματα από 3.053 άτομα. Οι 1.319 ήταν άνδρες(ποσοστό 43,20%) και 1.734 γυναίκες (ποσοστό 56,80%).

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου