ΤΟΠΙΚΑ

Σε «εμπόλεμη ζώνη» η ΟΕΒΕΜ

σε-εμπόλεμη-ζώνη-η-οεβεμ-847018

«Να ανακαλέσει όσα υποστηρίζει, διότι υπάρχουν και δικαστήρια» καλεί ο Πλαστάρας – «Δεν λέω ψέματα, υπάρχουν πρακτικά» απαντά η Καναβιτσά

Σε εμπόλεμη ζώνη τείνει να μετατραπεί η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας. Με προσφυγή στη δικαιοσύνη προειδοποιεί ο Τρύφωνας Πλαστάρας, αν η πρώην γενική γραμματέας της ΟΕΒΕΜ Δώρα Καναβιτσά δεν ανακαλέσει τα όσα υποστηρίζει στην επιστολή παραίτησής της. «Δεν λέω ψέματα στα όσα υποστηρίζω, ας δοθούν τα πρακτικά στη δημοσιότητα», απαντά η πρώην γενική γραμματέας μην αποκλείοντας και η ίδια να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα πάντως που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η «διαμάχη» στους κόλπους της Ομοσπονδίας, δύο πρωτοβάθμια σωματεία επίσημα πλέον ενημέρωσαν ότι αποχωρούν για να ενταχθούν στη δεύτερη ομοσπονδία υπό την προεδρία του Κων. Τσουράπα. Πρόκειται για τα σωματεία κρεοπωλών και την Ενωση Λειτουργών Γραφείων Τελετών Ελλάδας.

Η κ. Καναβιτσά στην επιστολή παραίτησής της, αφήνει αιχμές για τη στάση του κ. Πλαστάρα και για τον τρόπο με τον οποίο ελήφθησαν ορισμένες αποφάσεις που αφορούν στις αποχωρήσεις, παραιτήσεις και αντικαταστάσεις μελών. Η πρώην γενική γραμματέας επισημαίνει πως οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν εμμέσως πλην σαφώς δεν συνάδουν με ό,τι προβλέπει το καταστατικό και ζητά από τα μέλη των σωματείων που απαρτίζουν την ΟΕΒΕΜ να αναζητήσουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων «για του λόγου το αληθές», όπως λέει.

«Η άποψη μου είναι ότι πρόκειται για μια σειρά ενεργειών που γίνονται, με την προσπάθεια εξώθησης σε αποχώρηση μελών με διάφορες αιτιολογίες για να αλλάξουν οι ισορροπίες στο ΔΣ» συνέχιζε στην επιστολή της.

Η τελευταία αυτή επισήμανση άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Χθες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κ. Πλαστάρας αναρωτήθηκε τι «εννοεί η κ. Καναβιτσά όταν λέει ότι αλλάζουν ισορροπίες» και την κάλεσε να ανακαλέσει τα όσα υποστηρίζει, επιφυλασσόμενος κάθε δικαιώματος «να υπερασπιστεί το κύρος της ομοσπονδίας», όπως τόνισε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου