ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μόνο ένας απεργός

μόνο-ένας-απεργός-848634

H χθεσινή πανελλαδική 24ωρη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών αφορούσε σε όλους εκτός από την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας. Μοναδικός απεργός δήλωσε χθες στο νοσοκομείο Βόλου ο Νίκος Χαυτούρας. Ολοι οι άλλοι συνάδελφοί του από τη διοίκηση της Ενωσης εργάστηκαν κανονικά.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Π. Μαλινδρέτος επισήμανε στη στήλη πως επιλεγεί να επικοινωνήσει τα προβλήματα του κλάδου που εκπροσωπεί όχι τόσο μέσα από τη συμμετοχή της τοπικής ένωσης σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά μέσα από τη δημοσιοποίηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων των νοσοκομειακών γιατρών στους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και με παρεμβάσεις στα τοπικά ΜΜΕ.

«Δεν υπάρχει λόγος ούτε να ταλαιπωρούνται οι πολίτες, ούτε να χάνουν μεροκάματα οι συνάδελφοι, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύχτηκε σε πανελλαδικό επίπεδο, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις του πρόσφατου παρελθόντος η ανταπόκριση των συναδέλφων μας ήταν τις περισσότερες φορές κάτι παραπάνω από απογοητευτική», όπως λέει.

Σε εντελώς διαφορετικό μοτίβο ο Νίκος Χαυτούρας καταγγέλλει ότι «δεν μπορεί να είναι κανείς συνδικαλιστής, να είναι πρόεδρος σε ένα θεσμικό όργανο και να μην ενημερώνει καν τα μέλη της διοίκησης για την απεργία».

Τελικά είναι μόνο έλλειψη ενημέρωσης ή ενδεχομένως να πρέπει να βρεθούν άλλες μορφές δράσης προκειμένου οι γιατροί να αναδείξουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ; Στο ερώτημα πρέπει να απαντήσουν όλοι με το χέρι στην καρδιά.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου