ΤΟΠΙΚΑ

«Χαμάμ» οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στον Βόλο

χαμάμ-οι-υπηρεσίες-του-εφκα-στον-βόλ-729002

Σε συνθήκες θαλάμου αερίων οι συναλλαγές για ασφαλισμένους στις διοικητικές υπηρεσίες και στο ΚΕΠΑ στη Νέα Ιωνία – Αποπληξία από αρχές Αυγούστου, που έληξε η σύμβαση συντήρησης των κλιματιστικών

«Θάλαμος αερίων» οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στο Βόλο και το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στη Νέα Ιωνία. Από τις αρχές Αυγούστου μέχρι και χθες όσοι ασφαλισμένοι προσέρχονται για να εξυπηρετηθούν, ευτυχώς δεν είναι πολλοί, λόγω της πανδημίας, υποβάλλονται ουσιαστικά σε μαρτύριο, αφού το κτίριο «βράζει». Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στη Νέα Ιωνία, στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ. Εκεί στεγάζονται οι υπηρεσίες του ΚΕΠΑ. Οι άνθρωποι που προσέρχονται και περιμένουν για να εξεταστούν από τις επιτροπές των γιατρών, ώστε να καταστούν δικαιούχοι σύνταξης αναπηρίας ή να λάβουν το προνοιακό επίδομα, εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που προκαλεί η ζέστη δεινοπαθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μαρτύριο άρχισε αρχές Αυγούστου. Εως 31 Ιουλίου ήταν ενεργή η σύμβαση συντήρησης των κλιματιστικών του κτιρίου. Όμως μόλις έληξε δεν ανανεώθηκε, άγνωστο για ποιο λόγο. Τα μηχανήματα χρειάζονταν συντήρηση, η οποία δεν έγινε. Έτσι ασφαλισμένοι και υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να υποστούν τις επιπτώσεις των υψηλών θερμοκρασιών.

Ευτυχώς υπάρχει καθαριότητα…

Πάντως σ’ αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με τα κλιματιστικά, στον τομέα της καθαριότητας ο ΕΦΚΑ βρήκε τη λύση και έτσι σταμάτησαν οι διαμαρτυρίες ασφαλισμένων αλλά και υπαλλήλων. Για πολλούς μήνες το προσωπικό του ΕΦΚΑ αναγκαζόταν να πληρώνει ρεφενέ απορρυπαντικά και άλλα είδη καθαρισμού, ώστε να διατηρούνται τα γραφεία σ’ όλα τα τμήματα σε αξιοπρεπές επίπεδο καθαριότητας.

Μετά από πολλές πιέσεις που ασκήθηκαν στη διοίκηση, προκρίθηκε ως συμφερότερη λύση η πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να αναλάβει την καθαριότητα των υπηρεσιών του ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης. Έτσι, έχουν προσληφθεί συνολικά 6 άτομα με 17μηνες συμβάσεις απασχόλησης. Από το σύνολο των προσληφθέντων, τέσσερα άτομα απασχολούνται στις διοικητικές υπηρεσίες του κεντρικού υποκαταστήματος στον Βόλο, ένα άτομο παρέχει τις υπηρεσίες του στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ στη Νέα Ιωνία, ενώ ένα ακόμη έχει προσληφθεί στο γραφείο κοινωνικής ασφάλισης στο νησί της Σκιάθου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου