ΤΟΠΙΚΑ

Ανάσα για δεκάδες Βρετανούς τουρίστες σε Πήλιο και Σποράδες

ανάσα-για-δεκάδες-βρετανούς-τουρίστε-730460

Στην πράσινη λίστα Πήλιο και Β. Σποράδες – Δεν θα υποχρεωθούν σε καραντίνα με την επιστροφή τους – Ικανοποίηση για τους ξενοδόχους

Oι ελπίδες για παρατεταμένη τουριστική σεζόν φαίνεται πως για πολλούς ξενοδόχους στη Μαγνησία σβήνουν, καθώς οι κρατήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το τέλος της φετινής τουριστικής σεζόν ως φαίνεται έρχεται πρόωρα. Οι κρατήσεις στα συστήματα των ξενοδοχείων για το μήνα Σεπτέμβριο παραμένουν καθηλωμένες όπως αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ παράγοντές του τουρισμού. Οι ίδιοι περίμεναν εξαιτίας και του καλού καιρού ότι μέχρι τέλος του μήνα θα υπάρχει ζήτηση. Δυστυχώς οι προσδοκίες τους δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Τουρίστες χωρών όπως η Ρουμανία, η Σερβία και η Μολδαβία, που άλλα χρόνια παρέμεναν μέχρι αρχές Οκτωβρίου στο Πήλιο και τα νησιά, κούνησαν ήδη μαντίλι.

Οι μόνοι που παραμένουν στις επάλξεις είναι οι Βρετανοί, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι Πήλιο και Σποράδες, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας παραμένουν στην «πράσινη λίστα» του COVID-19.

Αρκετοί πλέον είναι οι ξενοδόχοι που θα λήξουν άδοξα τη τουριστική σεζόν μη μπορώντας να αντέξουν μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα τα έξοδα, ενώ οι πληρότητες είναι χαμηλές. Αρκετοί μάλιστα επισημαίνουν πως αδυνατούν να προβλέψουν τη πληρότητα των ξενοδοχείων τους ούτε για την επόμενη εβδομάδα.

«Ενεση» οι Βρετανοί του Σεπτεμβρίου

Το μοναδικό «εμβόλιο» αυτή τη στιγμή για τον τοπικό τουρισμό σε Μαγνησία και Σποράδες είναι οι Βρετανοί, οι οποίοι εκτιμάται πως μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα συνεχίσουν τις διακοπές τους στην περιοχή.

Το κέρδος μάλιστα είναι διπλό, για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο αλλά και για περιοχές του Πηλίου που αποτελούν «καταφύγιο» διακοπών για πολλούς Βρετανούς, αν σκεφτεί κανείς πως η Βρετανία από σήμερα τα ξημερώματα επιβάλει υποχρέωση καραντίνας στις αφίξεις από ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο.

Οι αρμόδιες βρετανικές υγειονομικές αρχές θεωρούν ότι υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» από αυτά τα νησιά και τα ενέταξαν στην «κόκκινη» λίστα. Αντιθέτως οι Βρετανοί που κάνουν διακοπές, ή έχουν προγραμματίσει διακοπές μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου στο Πήλιο ή τις Σποράδες, θα επιστρέψουν κανονικά στην πατρίδα τους, χωρίς τη βάσανο της υποχρεωτική καραντίνας, αφού οι τοπικοί προορισμού θεωρούνται ασφαλής.

«Μέσα στο γενικότερο αρνητικό κλίμα της περιόδου που διανύουμε, τουλάχιστον οι Βρετανοί που βρίσκονται ήδη στην περιοχή μας ή αναμένονται τις αμέσως επόμενες μέρες δεν πρόκειται να τραπούν σε φυγή, σχολίαζε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δηκτικά επιχειρηματίας του τουρισμού στο Πήλιο, με αφορμή τη χθεσινή βρετανική οδηγία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου