ΤΟΠΙΚΑ

Βαρόμετρο οι επόμενες μέρες ~ Κανένα θετικό κρούσμα και χθες στη Μαγνησία

βαρόμετρο-οι-επόμενες-μέρες-κανένα-θε-734531

Ο μηδενισμός νέων κρουσμάτων ανοίγει παράθυρο να εξεταστεί νωρίτερα η άρση των περιοριστικών μέτρων στον Δήμο Βόλου

Η πορεία της πανδημίας τις επόμενες μέρες στον νομό αναμένεται να κρίνει αν θα αρθούν νωρίτερα από τις 14 Σεπτεμβρίου τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί στον Δήμο Βόλου μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων ημερησίως πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Η Μαγνησία τα τελευταία 24ωρα παραμένει αρνητική. Το τελευταίο νέο κρούσμα ανακοινώθηκε από το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση του COVID-19 το περασμένο Σάββατο.

Έκτοτε το καθημερινό δελτίο δεν περιλαμβάνει τον νομό στην ημερήσια διάταξη.

Γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία και έχει αυξήσει τις πιθανότητες να επανεκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση νωρίτερα από τις 14 Σεπτεμβρίου που λήγει η τελευταία απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, βάση της οποίας έχουν ισχύ οι περιορισμοί που έχουν τεθεί, δηλαδή: Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 00:00 έως τις 07:00, ανώτατο όριο 50 ατόμων για δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς και συναθροίσεις, αναστολή πανηγυριών και άλλων δημόσιων εκδηλώσεων με όρθιους κ.α.

«Αν συνεχιστεί η ύφεση είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν οι περιορισμοί, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές», επισήμαναν χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ καλά πληροφορημένες πηγές που συνομιλούν καθημερινά με τα μέλη της επιτροπής των επιστημόνων του υπ. Υγείας, τα οποία σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μελετούν τα επιδημιολογικά ποιοτικά στοιχεία της πορείας της πανδημίας και αναλόγως αποφασίζουν.

Σημειώνεται πως πρόσφατα νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία ήρθησαν κατά τον ίδιο τρόπο οι περιορισμοί στον Αμπελώνα της Λάρισας, μία περιοχή που στα μέσα Ιουλίου είχε επιβαρυνθεί ιδιαίτερα με κρούσματα.

Μέχρι τις αρχές της εβδομάδας ο φόβος των επιστημόνων αφορούσε στην επιστροφή των εκδρομέων από τους τουριστικούς προορισμούς. Ευτυχώς όμως η επιδημιολογική πορεία των τελευταίων ημερών δείχνει πως η πανδημία είναι σε ύφεση και ότι δεν υπάρχουν κρούσματα που να έχουν τροφοδοτήσει την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Αυτό και μόνο επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως οι επόμενες μέρες θα είναι βαρόμετρο για τον δήμο Βόλου.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων πάντως αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου