ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ διαγνωστικών ελέγχων τον Αύγουστο στο Αχιλλοπούλειο

ρεκόρ-διαγνωστικών-ελέγχων-τον-αύγου-740468

795 άτομα συνολικά υποβλήθηκαν σε εξέταση για COVID – 19 τις τελευταίες 28 ημέρες

Εσπασαν κάθε ρεκόρ οι διαγνωστικοί έλεγχοι με τη λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος στο νοσοκομείο Βόλου μέσα στον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ιατρική Υπηρεσία από 1ης Αυγούστου μέχρι και χθες διενεργήθηκαν συνολικά 795 έλεγχοι.

Από αυτούς τα 509 δείγματα αφορούν σε άτομα που προσήλθαν στο Αχιλλοπούλειο με συμπτωματολογία που παραπέμπει στον κορονοϊό και χαρακτηρίστηκαν «ύποπτα» κρούσματα, ενώ 286 άτομα ανήκουν στην κατηγορία του υγειονομικού προσωπικού, γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας, αλλά και άλλων δημοσίων δομών, οι οποίοι υποχρεωτικά μόλις επιστρέψουν από άδεια πρέπει να υποβληθούν σε τεστ.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί 1.964 έλεγχοι για κορονοϊό από την έναρξη της πανδημίας (τον περασμένο Μάρτιο) μέχρι σήμερα, σε 1.065 γυναίκες και 899 άνδρες. Όσον αφορά το υγειονομικό προσωπικό που έχει ελεγχθεί, οι 207 είναι γυναίκες και οι 79 άνδρες.

Σημειώνεται πως όλα τα δείγματα αποστέλλονται για ανάλυση στο πιστοποιημένο εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, το οποίο από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα έχει εξετάσει 17.000 συνολικά μοριακά τεστ, που αφορούν τόσο τα ύποπτα περιστατικά όσο και όσους βρίσκονται σε προεγχειρητική κατάσταση.

Τα αποτελέσματα των τεστ βγαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ το εργαστήριο βγάζει αποτελέσματα και τα Σαββατοκύριακα.

«Εχουμε μπροστά μας μαραθώνιο»

Οι γιατροί του νοσοκομείου που είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση της πανδημίας είναι σε επαγρύπνηση. Η έξαρση κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα σε συνδυασμό με την αύξηση της προσέλευσης υπόπτων κρουσμάτων ωστόσο προβληματίζει.

«Είχαμε επισημάνει εξαρχής ότι πανδημία του κορονοϊού είναι ένας μαραθώνιος, όχι ένα σπριντ. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα περιορισμού σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και των κρατικών αρχών», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπεύθυνος της Β’ Παθολογικής Κλινικής Χαράλαμπος Μάνδρος.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνδρο πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό αφενός και αφετέρου να αποφεύγουμε ό,τι μπορεί να ενθαρρύνει τη διασπορά του ιού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου