Οφείλουμε να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα

οφείλουμε-να-συνεχίσουμε-με-την-ίδια-α-760528

Ολοι μιλούσαν για ενδεχόμενο νέο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο, βλέπουν, όμως, τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ξανά και χτυπούν νέο καμπανάκι

Της Βάσως Κυριαζή

Στην καθιερωμένη χθεσινή ενημέρωση για πολλοστή φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε το αυτονόητο. Πως όσο παραμένουμε σε επαγρύπνηση και τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, σεβόμαστε τον διπλανό μας και νοιαζόμαστε για τη δημόσια υγεία, τόσο θα περιορίζουμε τη μετάδοση του ιού, που είναι εδώ και αντεπιτίθεται κάθε στιγμή.

Η αντεπίθεση του COVID – 19 δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα. Είναι σαφές πως σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχει παγκόσμια ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς από την 1η Ιουλίου έχουν καταγραφεί πάνω από πέντε εκατομμύρια νέα κρούσματα διεθνώς.

Από την έναρξη της πανδημίας ο Covid – 19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 650.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τις τελευταίες μέρες πάλι τα αρνητικά ρεκόρ καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο. Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά και οι επιστήμονες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους. Ολοι μιλούσαν για ενδεχόμενο νέο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο, βλέπουν, όμως, τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ξανά και χτυπούν νέο καμπανάκι. Οπως δείχνουν τα πράγματα, η άρση των περιοριστικών μέτρων συνοδεύτηκε από χαλάρωση των πολιτών και μοιραία την πληρώνουμε πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η αναζωπύρωση έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» και ευτυχώς εγκαίρως, ώστε να μη φτάσουμε σε αδιέξοδα, που μπορεί να στοιχίσουν ανεπανόρθωτα στη δημόσια υγεία, αλλά και την οικονομία. Μπορεί η Πολιτεία να έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για γενικό lock down, άλλωστε θα είναι καταστροφικό για την οικονομία, όμως δεν σημαίνει πως αν χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα ότι δεν θα ληφθούν.

Ηδη χθες ανακοινώθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. Επώδυνο ως μέτρο, αλλά αναγκαίο, πριν φτάσουμε στο μη περαιτέρω.

Ολοι μαζί πετύχαμε κατά το πρώτο κρίσιμο διάστημα να αναχαιτίσουμε την πανδημία και δείξαμε τη δυναμική που έχουμε ως λαός. Ωστόσο, ο αόρατος εχθρός παραμένει και εξακολουθεί να μας απειλεί. Με την ίδια αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα πρέπει να συνεχίσουμε. Ειδάλλως, μας περιμένουν ακόμη πιο δύσκολες μέρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου