Κανείς δεν είναι απρόσβλητος

κανείς-δεν-είναι-απρόσβλητος-761484

Δεν είναι ακόμη δεδομένο ότι θα έχουμε δεύτερο κύμα COVID – 19 στην Ελλάδα. Aυτό σημαίνει πως όσο καλύτερα συμπεριφερόμαστε, τόσο θα απομακρύνεται η πιθανότητα

Της Βάσως Κυριαζή

Η διασπορά στα μεγάλα αστικά κέντρα νέων κρουσμάτων κορονοϊού προβληματίζει τους ειδικούς, όπως και το γεγονός ότι την ίδια στιγμή παρατηρείται διασπορά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Την ίδια ώρα η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και η τήρηση αποστάσεων είναι επιβεβλημένες σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η λεγόμενη ασπίδα προστασίας λειτουργεί συμπληρωματικά της μάσκας, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και είναι πιο αποτελεσματική.

Οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντατικοποιούνται, ενώ ιδιαιτέρως κρίσιμο για την πορεία της πανδημίας στη χώρα θα είναι το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί θέλουν να αποφύγουν δεύτερο κύμα το καλοκαίρι.

Από σήμερα Τρίτη τίθενται σε ισχύ και τα νέα μέτρα στα αεροδρόμια της χώρας. Η Κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μην ξεφύγει ο έλεγχος. Μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι σταθερή, καθώς μπορέσαμε ως χώρα να ρυθμίσουμε τον τουρισμό και τα εισαγόμενα κρούσματα είναι υπό έλεγχο.

Ομως παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πολύ χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων σε σχέση με άλλες χώρες, πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε ώστε να μην αναγκαστεί η πολιτεία να λάβει περαιτέρω μέτρα, τα οποία θα οδηγήσουν σε περιορισμό της οικονομίας.

Ολοι πρέπει να καταλάβουν πως κανείς δεν είναι απρόσβλητος από τη νόσο. Πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί για τους εαυτούς μας, αλλά και για τους δικούς μας ανθρώπους, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο κίνδυνος υπερμετάδοσης του κορονοϊού είναι αυξημένος σε συνθήκες έντονου συνωστισμού, όπως συμβαίνει σε πανηγύρια και πάρτι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Τα έχουμε ξαναγράψει, έχουν ξαναειπωθεί. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει, αλλά ο ιός δεν ξέρει από αυτά. Για αυτό και η Πολιτεία υποχρεώνεται και λαμβάνει νέα μέτρα. Μπορεί να μην είναι αρεστή, αλλά αυτή είναι η κατάσταση και αυτό πρέπει να κάνουμε.

Δεν είναι ακόμη δεδομένο ότι θα έχουμε δεύτερο κύμα COVID – 19 στην Ελλάδα. Aυτό σημαίνει πως όσο καλύτερα συμπεριφερόμαστε, τόσο θα απομακρύνεται η πιθανότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου