ΤΟΠΙΚΑ

Αναδιάταξη στο Αχιλλοπούλειο: Kανονικότητα με όρους ασφάλειας

αναδιάταξη-στο-αχιλλοπούλειο-kανονικ-761519

Οι ανάγκες για τον COVID – 19 διαμόρφωσαν νέους χώρους αναμονής για ασφαλισμένους και ασθενείς

Αναδιάταξη και διαμόρφωση νέων χώρων προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα ασθενείς και ασφαλισμένοι, αποφεύγοντας συνωστισμούς και ουρές, επέβαλε στη λειτουργία του νοσοκομείου Βόλου η επιστροφή στη νέα κανονικότητα.

Με επίκεντρο την επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος καθημερινά και με δεδομένο ότι για περίπου τρεις μήνες είχαν «παγώσει» τα ραντεβού – πλην εκτάκτων περιπτώσεων-κρίθηκε απαραίτητο να διαμορφωθούν νέοι χώροι για την εξυπηρέτηση όσων προσέρχονται καθημερινά, έχοντας προγραμματίσει είτε εξετάσεις, είτε συνταγογράφηση φαρμάκων.

Με εντολή της διοίκησης οι τεχνικές υπηρεσίες επιφορτίστηκαν με την ευθύνη να εξασφαλίσουν επιπλέον χώρους, όπερ και έγινε. Ως ιδανικότερη λύση υποδείχτηκε το αίθριο του ισογείου της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου. Πρόκειται για έναν χώρο που η προηγούμενη διοίκηση προόριζε να αξιοποιήσει για την επέκταση της βιβλιοθήκης που λειτουργεί στην παιδιατρική. Οι ανάγκες όμως για τον κορονοϊό άλλαξαν τα δεδομένα. Ετσι αποφασίστηκε ο χώρος να διαμορφωθεί κατάλληλα για να λειτουργήσει ως χώρος αναμονής των εξωτερικών ιατρείων.

Έγινε η επαναδιάταξη των χώρων και το αίθριο πλέον έχει μετατραπεί σε χώρο αναμονής. Οι ασθενείς δεν συνωστίζονται και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας τηρούνται απαρέγκλιτα.

Όπως εξήγησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συνεργάτες του διοικητή του νοσοκομείου, στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία γίνεται πλέον ένας πρώτος έλεγχος τηλεφωνικά με τους ανθρώπους που προτίθενται να τα επισκεφτούν και την ίδια ώρα, γίνεται, όπου χρειάζεται, επαναπροσδιορισμός ακυρωμένων ραντεβού τηρώντας την χρονική ακολουθία και θέση που είχαν τα ραντεβού αυτά πριν τη λήψη των εκτάκτων μέτρων.

Παρά τη λήξη της καραντίνας, εξακολουθεί να υπάρχει αυστηρή τήρηση της ώρας των ραντεβού, οι ασθενείς πρέπει να προσέρχονται με μάσκα την ώρα του ραντεβού και δεν επιτρέπεται συνοδός, εκτός και αν ο ασθενής αδυνατεί μόνος του να μετακινηθεί.

Στον αριθμό των επισκέψεων ισχύει ακόμη «πλαφόν». Τέλος γίνεται θερμομέτρηση. Εάν καταγραφεί συμπτωματολογία που είναι «ύποπτη» τότε ο ασθενής παραπέμπεται στο ιατρείο διαλογής και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στα εξωτερικά ιατρεία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου