ΤΟΠΙΚΑ

Τριπλή εκπροσώπηση από Βόλο στην Ομοσπονδία Μετάλλου

τριπλή-εκπροσώπηση-από-βόλο-στην-ομοσ-1165

Γιάννης Σταυρόπουλος, Κώστας Στεργίου και Θοδωρής Γκλαβίνης εκλέχτηκαν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου

Οτι ο Βόλος αποτελεί ακόμη περιοχή με μεγάλη παράδοση στο μέταλλο επιβεβαιώθηκε περίτρανα στο πρόσφατο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου, που εκπροσωπεί τους μεταλλεργάτες σ’ όλη τη χώρα. Από τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, στο πλαίσιο του 30ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας, εκλέχτηκαν και συμμετέχουν στο κεντρικό όργανο τρεις συνδικαλιστές από τον Βόλο. Ο Γιάννης Σταυρόπουλος με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Ενότητας Μετάλλου (ΑΣΕΜ – ΠΑΣΚΕ), ο Κώστας Στεργίου με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ και ο Θοδωρής Γκλαβίνης με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ. Οι δύο πρώτοι εργάζονται στην επιχείρηση ΜΕΤΚΑ Α.Ε. και ο τρίτος στη Χαλυβουργία Θεσσαλίας.

Πρώτη δύναμη στις εκλογές της ΠΟΕΜ αναδείχτηκε η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Ενότητα Μετάλλου που κέρδισε 10 έδρες, ακολουθούν η ΔΑΣ με 9, η ΔΑΚΕ με 5 και η Εργατική Παρέμβαση με 1 έδρα. Χωρίς έδρες στο νέο ΔΣ έμεινε η Ενωτική Κίνηση που έλαβε μόνο 2 ψηφοδέλτια.

Οσον αφορά στους αντιπροσώπους σε ΓΣΕΕ, ΑΣΕΜ και ΔΑΚΕ μοιράζονται από δύο αντιπροσώπους, ενώ έναν αντιπρόσωπο εξέλεξε η παράταξη της ΔΑΣ.

Συνολικά στο συνέδριο ψήφισαν 147 αντιπρόσωποι από διάφορα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας, βρέθηκε μόνο ένα άκυρο ψηφοδέλτιο και 146 έγκυρα.

Κυρίαρχα ζητήματα για τον κλάδο

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα ρευστή στον κλάδο των μεταλλεργατών. Κυρίαρχη προτεραιότητα αποτελεί η διατήρηση των θέσεων εργασίας, καθώς πολλές επιχειρήσεις εξαιτίας και της πανδημίας του κορονοϊού δοκιμάζονται αντιμετωπίζοντας προβλήματα συνέπεια της κρίσης.

Παράλληλα υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις συντάξεις και την απόδοση των εφάπαξ, καθώς υπάρχουν μεταλλεργάτες οι οποίοι περιμένουν μέχρι και μία 3ετία για να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται ελλείψει προσωπικού. Η Ομοσπονδία Μετάλλου έχει απευθυνθεί πολλές φορές στο αρμόδιο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζητώντας από την πολιτική ηγεσία να ενισχύσει με προσωπικό τις υπηρεσίες έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου