ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο πόδι χωριό του Αλμυρού, αλλά ο κορονοϊός ήταν… γαστρεντερίτιδα

στο-πόδι-χωριό-του-αλμυρού-αλλά-ο-κορον-2713

Δηλώθηκαν ως ύποπτα κρούσματα, αλλά, όπως αποδείχτηκε, η αδιαθεσία τους οφειλόταν στις πολλές μπίρες, που είχαν καταναλώσει

Κατανάλωσαν δύο τελάρα μπίρες, έπαθαν γαστρεντερίτιδα, μέχρι όμως να γίνει η διάγνωση των γιατρών, ένα ολόκληρο παραθαλάσσιο χωριό στη Νοτιοδυτική Μαγνησία σηκώθηκε κυριολεκτικά στο πόδι. Από στόμα σε στόμα διαδόθηκε ότι ενδεχομένως να πρόκειται για ύποπτα κρούσματα κορονοϊού, με αποτέλεσμα το αίσθημα του φόβου να κυριεύσει άπαντες.

Ο λόγος για δύο άνδρες, γερμανικής και ιταλικής υπηκοότητας αντίστοιχα. Ο ένας περνά τα καλοκαίρια του στο παραθαλάσσιο χωριό, αφού δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, ο δεύτερος ήταν φιλοξενούμενός του.

Προχθές το απόγευμα οι δύο τους αποφάσισαν να το «ρίξουν έξω» και άρχισαν να καταναλώνουν τη μία μπίρα μετά την άλλη. Κάποια στιγμή όμως αισθάνθηκαν αδιαθεσία. Οι πληροφορίες λένε ότι απευθύνθηκαν στον τοπικό φαρμακοποιό και παραπονέθηκαν ότι αισθάνονται δυσφορία, ναυτία και ρίγος. Ετσι ειδοποιήθηκε το Κέντρο Υγείας Αλμυρού να αποστείλει πλήρωμα ασθενοφόρου προκειμένου να παραλάβει τους δύο αλλοδαπούς, διότι παρουσίασαν συμπτώματα που ενδεχομένως να παραπέμπουν σε ύποπτα κρούσματα κορονοϊού, όπως ειπώθηκε.

Γιατρός του Κέντρου Υγείας μπήκε στο ασθενοφόρο και μαζί με τον οδηγό – διασώστη μετέβησαν στο χωριό για να παραλάβουν τους δύο άνδρες. Ελήφθησαν όλα τα σχετικά μέτρα προστασίας που λαμβάνονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις και οι δύο άνδρες παρελήφθησαν από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας. Είχε ωστόσο ενημερωθεί και μονάδα του ΕΚΑΒ Βόλου η οποία έσπευσε στον Αλμυρό για τη διακομιδή με προορισμό το νοσοκομείο Βόλου.

Στο Αχιλλοπούλειο μόλις έφτασαν οι δύο άνδρες θερμομετρήθηκαν αμέσως. Η θερμοκρασία τους ήταν τέτοια που δεν προκάλεσε ανησυχία. Στα επείγοντα που μεταφέρθηκαν λίγο μετά, δεν χρειάστηκε παρά μόνο ελάχιστα λεπτά για να γίνει αντιληπτό πως τα συμπτώματα που παρουσίαζαν δεν είχαν καμία σχέση με τον COVID-19, παρά με γαστρεντερίτιδα, την οποία υπέστησαν εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ! Αφού τους χορηγήθηκε η απαραίτητη θεραπεία και τους έγιναν συστάσεις να αποφεύγουν την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, αποχώρησαν για να επιστρέψουν στη βάση τους. Κάπως έτσι έληξε ο συναγερμός στο χωριό, τόσο για τους κατοίκους όσο και για κάποιους παραθεριστές που έχουν καταφτάσει τις τελευταίες μέρες.

Πάντως για καλό και για κακό, στο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού έγινε η σχετική απολύμανση, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, μόλις επέστρεψε στη βάση του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου