ΤΟΠΙΚΑ

Επί τάπητος plan b ενόψει αδειών στη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου

επί-τάπητος-plan-b-ενόψει-αδειών-στη-νοσηλε-4035

Στόχος να μην προκύψουν κενά στις βάρδιες μέχρι το φθινόπωρο

Το πράσινο φως για να αρχίσουν οι καλοκαιρινές άδειες του προσωπικού στη νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου Βόλου άναψε η διεύθυνση, μετά από την κατάρτιση του πλάνου λειτουργίας όλων των τμημάτων για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, προκειμένου να μην προκύψουν κενά, ενώ ακόμη υφίσταται η πανδημία του κορονοϊού και ανά πάσα στιγμή μπορεί να σημάνει συναγερμός μεσούσης της σεζόν.

Είχε προηγηθεί η απόφαση Κικίλια τέλος Μαΐου με την οποία αιρόταν η απαγόρευση λήψης αδειών που τέθηκε σε ισχύ από τις 28 Φεβρουαρίου λόγω της έκτακτης κατάστασης με τον COVID – 19.

H άρση αναστολής των κανονικών αδειών αφορά σε όλο το υγειονομικό προσωπικό, δηλαδή εργαζόμενους των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, των Κέντρων Υγείας, των περιφερειακών ιατρείων, καθώς και των τοπικών ομάδων υγείας, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

«Ηταν απολύτως αναγκαίο να υπάρχει υπουργική απόφαση άρσης της αναστολής των αδειών για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι οι συνάδελφοι. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, ιεραρχήθηκαν όλες οι ανάγκες και με βάση τα αιτήματα του προσωπικού έχει καταρτιστεί συγκεκριμένο πλάνο και βάσει αυτού θα κινηθούμε μέχρι τον Σεπτέμβριο», εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η διευθύνουσα της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ΓΝΒ Κατερίνα Χαρανά.

Στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει καταμερισμός και έτσι οι εργαζόμενοι θα λάβουν σπαστά 10 ημέρες από το υπόλοιπο αδείας του 2019 και δέκα ημέρες από την κανονική άδεια του 2020.

Στόχος της διεύθυνσης να μη μείνει κανένα από τα κρίσιμα τμήματα δίχως νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, στη μάχη κατά της πανδημίας στο Νοσοκομείο Βόλου, όσο ο κορονοϊός παραμένει «ζωντανός».

Στον σχεδιασμό έχει προβλεφθεί να υπάρχουν εφεδρείες, ώστε αν προκύψει ζήτημα να αντιμετωπιστεί άμεσα.

«Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές, μαζί με τους γιατρούς σήκωσαν το βάρος κατά τη διάρκεια της καραντίνας και το σηκώνουν ακόμη όσο διαρκεί η πανδημία. Το προσωπικό είναι εξουθενωμένο, μέχρι τώρα βρισκόταν νυχθημερόν στο νοσοκομείο για αυτό και η χορήγηση κανονικής άδειας είναι όχι απλά επιβεβλημένη, αλλά και αναγκαία για να ξεκουραστούν οι συνάδελφοι και να γεμίσουν μπαταρίες ενόψει του φθινοπώρου» καταλήγει η κ. Χαρανά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου