ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόταση Μητσικώστα

πρόταση-μητσικώστα-4161

Πρόταση προς τις πρυτανικές αρχές για τη δημιουργία ξενόγλωσσων τμημάτων θα καταθέσει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βόλου Σταύρος Μητσικώστας.

«Με το ψηφισθέν νομοσχέδιο για την παιδεία», αναφέρει, «δίνεται η δυνατότητα σε πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων, αν επιθυμούν, να ιδρύσουν πανεπιστημιακά τμήματα ξενόγλωσσα, ώστε να προσελκύσουν φοιτητές γειτονικών χωρών, αλλά και τέκνα της ομογένειας. Ας λάβουμε υπόψη τα κυπριακά ξενόγλωσσα πανεπιστήμια με χιλιάδες φοιτητές, που ενισχύουν την οικονομία της Κύπρου.

Ο Βόλος στο κέντρο της Ελλάδας με πρόσβαση οδική, σιδηροδρομική και αεροπορική, προσφέρεται να φιλοξενήσει τέτοια ξενόγλωσσα τμήματα». Προτρέπει μάλιστα τον πρύτανη να δημιουργήσει μία ομάδα καθηγητών με γνώσεις σε ξενόγλωσσα τμήματα, καθώς επίσης να αναζητήσει και στον ιδιωτικό τομέα του Βόλου άτομα με ανώτερες σπουδές ως διδασκάλους σε ξένα πανεπιστήμια που πρόθυμα θα έρθουν να βοηθήσουν για τον συγκεκριμένο σκοπό. «Ολοι οι πνευματικοί – πολιτιστικοί και οικονομικοί φορείς του Βόλου θα σταθούν δίπλα σας σε μία τέτοια πρωτοβουλία», τονίζει, υπογράφοντας ως ένας εκ των συντελεστών για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου