Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-14, 13:24:09
Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα

Η αίσθηση που έχουμε όλοι τις τελευταίες μέρες και ειδικότερα τις τελευταίες ώρες είναι ότι η χώρα λειτουργεί στη λογική “μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα”, όπερ σημαίνει πως ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται να γλυτώσουμε. Το ευνοϊκότερο σενάριο είναι να μη χάσουμε τα πάντα...

Ως χώρα ο πρωθυπουργός μάς διαβεβαίωσε χθες ότι με τα επώδυνα μέτρα που έρχονται δεν θα χαθούμε… Ως πολίτες πολύ αμφιβάλλω. Άλλωστε η ιστορία έχει δείξει ότι όταν ευημερούν οι αριθμοί οι πολίτες εξοντώνονται.

Αυτό αποτελούσε βέβαια κάποτε σύνθημα του ΠΑΣΟΚ... παραμερίστηκε ωστόσο στην πορεία και ειδικότερα τα δύο τελευταία χρόνια. Να σωθεί η χώρα από τους σκληρούς πιστωτές και τους αδηφάγους κερδοσκόπους.

Ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι η χώρα βρίσκεται λίγο πολύ σε “κατάσταση πολέμου” με την παρούσα οικονομική κατάσταση ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε και πάλι λευκή επιταγή από όλους.

Τώρα αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τυχαία η παλαιότερη ρήση “θα ματώσουμε” για να σωθεί η χώρα. Το μάτωμα έχει ήδη ξεκινήσει. Οι δεσμεύσεις ότι θα θιγούν περισσότερο οι έχοντες και κατέχοντες πέρασε ήδη σε δεύτερη μοίρα και αυτό διότι δύο χρόνια τώρα... προς αυτή την κατεύθυνση δεν έγινε τίποτα με αποτέλεσμα να την πληρώνει σήμερα μόνο ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

Η νέα κυβέρνηση δεν τρέφει αυταπάτες. Έκανε επιλογή. Επιβάλλοντας εισπρακτικά καθαρά μέτρα, αποφάσισε να προχωρήσει στο κούρεμα του χρέους και του ελλείμματος, εκτιμώντας ότι έτσι θα ανακτηθεί η αξιοπιστία. Προφανώς έχει συνυπολογίσει και το πολιτικό κόστος. Ίσως και να μην ενδιαφέρεται καν για αυτό ειδικά αφού προΐσταται ο τεχνοκράτης τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος.

Είμαστε ο αδύναμος κρίκος της Ευρωπαϊκής  Ένωσης  και ο εύκολος στόχος . Η αξιοπιστία του ελληνικού κράτους έχει πιάσει πάτο, όλοι μας κοιτούν με καχυποψία, κάνουν λόγο  για ελληνική τραγωδία και αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο μας πρόβλημα ότι πλέον δεν μας εμπιστεύονται. Είμαστε όμηροι των αγορών, των κερδοσκόπων οι οποίοι κάνουν πάρτι στην πλάτη μας. Είμαστε πλέον πειραματόζωα δοκιμάζονται όλα τα σενάρια πάνω μας και επιπλέον λέμε ευχαριστώ και μάλιστα με ανταλλάγματα.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για το επόμενο επεισόδιο του ίδιου έργου που είμαστε θεατές το τελευταίο διάστημα. Θα την πληρώσουμε όλοι οι αδύνατοι και ανίσχυροι. Διότι οι ισχυροί, οι έχοντες και κατέχοντες έχει αποδειχθεί ότι βρίσκουν κάθε φορά τρόπο να διαφύγουν.

Όταν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επί ελληνικού εδάφους απευθύνουν τελεσίγραφα χωρίς φόβο και πάθος, τότε το πρόβλημα είναι σοβαρό και η κατάσταση μη αναστρέψιμη. “Έχουμε μπει στο γύψο” και δεν το έχουμε καταλάβει. Οι διεθνείς κερδοσκόποι επιβάλλουν τις μονεταριστικές αντιλήψεις και πρακτικές τους, οι Ευρωπαίοι μας “συμπαραστέκονται” δείχνοντας συμπάθεια με το αζημίωτο... φυσικά. Και έπεται συνέχεια. Υπό ποιο καθεστώς… δεν ξέρω.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=