ΤΟΠΙΚΑ

Ξιφουλκούν κατά του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου Βόλου

ξιφουλκούν-κατά-του-νέου-οργανισμού-τ-56159

«Αβάσιμες οι αιτιάσεις» απαντά η διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνδικαλιστές, που καταγγέλλουν αποκλεισμό από τη διαβούλευση και καλεί όλους να καταθέσουν προτάσεις

Σε πεδίο αντιπαράθεσης μερίδας συνδικαλιστών με τη διοίκηση εξελίσσεται η συζήτηση που άνοιξε εκ νέου για την επικαιροποίηση της τροποποίησης του οργανισμού λειτουργίας του νοσοκομείου Βόλου.

«Η διαβούλευση για την τροποποίηση του οργανισμού λειτουργίας του Αχιλλοπουλείου είναι σε εξέλιξη. Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Περιμένουμε τις προτάσεις όλων για να συζητηθούν και να καταλήξουμε κοστολογημένα πλέον πώς θα είναι το νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου».

Αυτό υπογράμμιζαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εκπρόσωποι της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου, απαντώντας στις βολές συνδικαλιστών του σωματείου που κατήγγειλαν ότι έχουν αποκλειστεί από τη διαδικασία επικαιροποίησης και έγκρισης του οργανισμού λειτουργίας του Αχιλλοπουλείου.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση – καταγγελία που εστάλη στα ΜΜΕ την οποία υπογράφουν τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου Λεωνίδας Αναστασίου, Φούλη Τσιώμου και Λεμονιά Πατρώνη, που ανήκουν στην παράταξη «Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων», που είναι μειοψηφία στο προεδρείο.

Οι τρεις υποστηρίζουν πως η διαδικασία της επικαιροποίησης του Οργανισμού έγινε γνωστή στα μέλη του συλλόγου εντελώς τυχαία και λίγη ώρα πριν εισαχθεί για συζήτηση το θέμα στο επιστημονικό συμβούλιο, σε αντίθεση με την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών που γνώριζε για τη διαδικασία, κάνουν λόγο για πρωτόγνωρη περιφρόνηση του συλλόγου και βάλλουν προσωπικά κατά του κ. Ντόκου για αυτό, καταγγέλλοντας ότι ενώ έχουν αιτηθεί εγγράφως ενημέρωση για το θέμα η διοίκηση τους αγνοεί( δημοσιεύεται παρακάτω).

Αβάσιμες οι αιτιάσεις τους

«Δεν είναι έτσι τα πράγματα, αντιτείνουν πηγές από το περιβάλλον του διοικητή του Νοσοκομείου. «Αφενός δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και αφετέρου οι τρεις συνδικαλιστές επί της ουσίας αντιδρούν διότι δεν τους δόθηκαν οι εισηγήσεις των υπηρεσιών, για να ενημερωθούν τι προτάσεις έχουν κατατεθεί. Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του Νοσοκομείου, αυτό που ζήτησαν (να κατατεθούν οι εισηγήσεις των υπηρεσιών) δεν προβλέπεται από καμία νομοθεσία», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές και παρότρυναν «όποιον έχει προτάσεις να τις καταθέσει, αντί να προβαίνει σε αιτιάσεις που είναι αβάσιμες».

Τι λένε οι καταγγέλλοντες

«Στην παρέμβαση που κάναμε με παράσταση στο γραφείο του Διοικητή για να αναβληθεί το επιστημονικό Συμβούλιο μέχρι να ενημερωθεί και ο Σύλλογος Εργαζομένων, υπήρξε πλήρη αδιαλλαξία παρόλο που δεν πίεζε τη διαδικασία κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, επισημαίνουν οι Λεωνίδας Αναστασίου, Φούλη Τσιώμου και Λεμονιά Πατρώνη. «Στο αίτημα μας να μας δοθούν οι εισηγήσεις των υπηρεσιών και το σχέδιο του Οργανισμού ώστε να συμμετέχουμε ως σύλλογος στην διαδικασία με προτάσεις και ιδέες, μας παρότρυνε να κάνουμε σχετική αίτηση. Στην αίτηση που καταθέσαμε εδώ και μέρες όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε αλλά το παρέπεμψε και στη νομική Υπηρεσία του Νοσοκομείου για να γνωμοδοτήσει εάν είναι νόμιμο να λάβουμε γνώση, πώς θα οργανωθεί λειτουργικά το Νοσοκομείο λες και είναι κρατικό μυστικό ή προσπαθεί κάτι να κρύψει. Φοβόμαστε ότι αυτά τα δείγματα διοίκησης από τον κ. Ντόκο οδηγούν σε ανώφελες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις για το Νοσοκομείο και την εργασιακή ειρήνη στο χώρο και θυμίζουν άλλες εποχές που προσπαθούμε να ξεχάσουμε. Αυτή τη κρίσιμη περίοδο το Νοσοκομείο χρειάζεται συνεργασία, ενότητα και ομοψυχία. Δυστυχώς αυτή η αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά της Διοίκησης υπονομεύει την ομαλότητα της λειτουργίας του νοσοκομείου. Καλούμε τον Διοικητή να το αντιληφθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να καταλάβει ότι δεν είμαστε αντίπαλοι αλλά συνεργάτες και κοινωνικοί εταίροι. Ο Οργανισμός του Νοσοκομείου πρέπει να είναι προϊόν διαλόγου και διαφάνειας» καταλήγουν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου