Έτοιμοι οι παιδικοί σταθμοί για την επαναλειτουργία

Τελευταία ενημέρωση: 2020-06-01, 16:57:51
Με αυστηρά μέτρα προστασίας για τα παιδιά και το προσωπικό επανεκκινούν από αύριο οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Έτοιμοι οι παιδικοί σταθμοί για την επαναλειτουργία

Με αυστηρά μέτρα προστασίας για τα παιδιά και το προσωπικό

Αρχίζει από αύριο 1 Ιουνίου η λειτουργία των παιδικών σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ρήγα Φεραίου με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των παιδιών και του προσωπικού. Η λειτουργία τους θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιουλίου.

Σχετικά με τις δομές των ΚΔΑΠ, υπενθυμίζεται ότι οι ηλικίες που απασχολούνται ξεκινούν από 5 έως και 12 ετών. Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών περιλαμβάνει καθημερινά δραστηριότητες όπως ρομποτική, που προστέθηκε τη φετινή χρονιά, αθλοπαιδιές, εικαστικά- επιτραπέζια Παιχνίδια, μουσική, μοντέρνο-σύγχρονο χορό, παιδαγωγικά παιχνίδια, καθώς επίσης και ενίσχυση μάθησης σε όλα τα μαθήματα όλων των τάξεων του δημοτικού σχολείου.

«Από αύριο Δευτέρα 1 Ιουνίου ξεκινούν και πάλι τη λειτουργία τους οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου μας. Περιμένουμε όλα τα παιδιά της περιοχής μας να ενταχθούν εκ νέου στο πρόγραμμα που ήδη συμμετείχαν και παρακολουθούσαν.

 Εμείς, ως Νομικό Πρόσωπο και ως Δήμος έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και υλοποιήσαμε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια για την τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής και την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των παιδιών. Επίσης, θα υπάρχουν επιπλέον αίθουσες προς χρήση των παιδιών σε περίπτωση που ο αριθμός τους ξεπερνά τον προβλεπόμενο για κάθε τμήμα», επισημαίνει με αφορμή την επαναλειτουργία ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ρήγα Φεραίου Χρήστος Σπαθής.

«Το ξεκίνημα είναι αρκετά ωφέλιμο, διότι τα παιδιά θα επανενταχθούν στις δραστηριότητές τους, στο σχολικό περιβάλλον, στη δημιουργική τους απασχόληση και θα συνδεθούν ξανά με τους φίλους τους, γεγονός που θα επιδράσει θετικά στην ψυχολογία τους», προσθέτει ο ίδιος διαβεβαιώνοντας τέλος τους γονείς ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν καθώς έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των παιδιών τους.

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=