ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τις παραλίες

εκδόθηκε-η-κυα-για-τις-παραλίες-77823

Επιβεβαιώθηκαν οι αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ περί έκδοσης το βράδυ της Παρασκευής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την παραχώρηση των παραλιών προς εκμετάλλευση. Η διευκρίνιση είχε αναζητηθεί, μεταξύ άλλων, από κύκλους του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, μετά το μπάχαλο που προκλήθηκε για το πώς θα λειτουργήσουν για το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες.

Η ΚΥΑ υπεγράφη χθες το βράδυ από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και προβλέπει μάλιστα την απλοποίηση των διαδικασιών για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών.

Η κίνηση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που έχουν προκληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Λεπτομέρειες, όμως, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα και έτσι όσοι σκέπτονται να λειτουργήσουν παραλίες συνεχίζουν να βρίσκονται με το κλειδί στο χέρι για το εάν θα ανοίξουν σήμερα το πρωί.

B.K.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου