ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού με αποστάσεις στα εξωτερικά του Νοσοκομείου Βόλου

ραντεβού-με-αποστάσεις-στα-εξωτερικά-81139

Με τηλεφωνική ενημέρωση και οδηγίες πριν την εξέταση, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός ασθενών, άρχισε η σταδιακή επαναλειτουργία

Σε μία νέα κανονικότητα επαννεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα τα εξωτερικά ιατρεία στο Νοσοκομείο Βόλου, όχι όμως για όλες τις ειδικότητες, καθώς προς το παρόν εκτός από επανελέγχους, για παράδειγμα παθολόγοι, όπως επίσης οδοντίατροι, οφθαλμίατροι και το Γαστρεντερολογικό Τμήμα, θα επιστρέψουν σε κανονική λειτουργία σταδιακά.

Οι υπάλληλοι της Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων έχουν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες για το πλαίσιο στο οποίο πλέον θα προγραμματίζονται τα ραντεβού των ασθενών, για όσο διάστημα κρατάει η πανδημία του κορονοϊού.

Στον αριθμό των επισκέψεων μπαίνει «πλαφόν», ενώ προκειμένου να μη δημιουργείται συνωστισμός έξω από τα ιατρεία, τα ραντεβού κλείνονται ανά μία τουλάχιστον ώρα.

Παράλληλα στο ισόγειο της νέας πτέρυγας που λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου αλλά και στα ειδικά γκισέ που προγραμματίζονται τα ραντεβού έχουν γίνει διάφορες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Επίσης σ’ όλους τους διαδρόμους έχουν τοποθετηθεί ειδικές σημάνσεις δαπέδου με το σύνθημα «Για να είμαστε μαζί κρατάμε αποστάσεις», που ήταν μία πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Οι συγκεκριμένες σημάνσεις πλέον αποτελούν την «πυξίδα» για τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται.

Στόχος είναι να μην δημιουργείται συνωστισμός για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των ασθενών, όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα,

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους των εξωτερικών ιατρείων πλέον κανένας ασθενής δεν θα προσέρχεται στα εξωτερικά ιατρεία ειδικοτήτων χωρίς προηγουμένως να έχει τύχει τηλεφωνικής ενημέρωσης από την αντίστοιχη κλινική.

«Αυτή τη στιγμή, είμαστε κυρίως στο στάδιο επαναπρογραμματισμού όλων των χαμένων ραντεβού, τα οποία έχουν αναβληθεί λόγω του κορονοϊού. Η επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων γίνεται σταδιακά και με πολύ προσεκτικά βήματα που θα διασφαλίζεται τόσο η ασφάλεια των εργαζομένων όσο και η ασφάλεια των ασθενών», διαβεβαιώνουν οι ίδιοι.

Ο κάθε ασθενής για να προσέλθει στα εξωτερικά ιατρεία πρέπει να τύχει τηλεφωνικής ενημέρωσης.

Δεν θα επιτρέπεται η αχρείαστη είσοδος συνοδών, θα είναι εφικτή μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κι εκεί και όπου το επιβάλλει η γενική κατάσταση του ασθενή. Θα γίνεται θερμομέτρηση, εάν παρατηρείται πυρετός ή συμπτώματα του αναπνευστικού, τότε θα παραπέμπεται στο ιατρείο διαλογής και δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στα εξωτερικά ιατρεία. Θα παραχωρείται μάσκα, θα γίνεται πλύσιμο χεριών με αντισηπτικό», επισημάνθηκε επίσης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου