Ελλάς νεόπτωχων

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-04, 17:42:43
Ελλάς νεόπτωχων

Στη Ν.Δ. ασχολούνται μόνο με τις εκλογές και στο ΠΑΣΟΚ με το τι θα αποφασίσει ο Γιώργος και εάν θα υπάρξει διαδοχή. Ο ΛΑΟΣ δε κοιτάει να την κάνει «πρώτος» από το κυβερνητικό σχήμα μπας και συγκρατήσει τις δημοσκοπήσεις… που έχουν κολλήσει σε ποσοστά που δεν τα περίμενε ο πολυπράγμων κ. Καρατζαφέρης.

Ο Λουκάς Παπαδήμος από την άλλη πιστεύει ότι κάθε άλλο θέμα πέραν της οικονομίας που μπαίνει στην ατζέντα αποπροσανατολίζει τους πολίτες και κάνει κακό στην κυβέρνηση, γι’ αυτό και βγάζει τους στενούς συνεργάτες του να προειδοποιούν για τα κακά που θα βρούνε τη χώρα εάν χρεοκοπήσουμε και όλοι μαζί κινδυνολογούν και εμμέσως εκβιάζουν πάλι τους πολίτες, λέγοντας ότι εάν δεν ψηφιστούν και άλλα μέτρα θα γίνουμε Ζιμπάμπουε.

Έλα όμως που οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονται ήδη… κοντά στη Ζιμπάμπουε, διότι δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει, δεν έχουν λεφτά για τα απαραίτητα και κάθε μέρα βομβαρδίζονται και από νέες απειλές που πλέον βάλλουν ευθέως εναντίον της ίδιας της επιβίωσής τους.

Προφανώς οι λαμβάνοντες τις αποφάσεις δεν έχουν καταλάβει ότι η εποχή του «δεν πληρώνω» για λόγους ιδεολογικούς έχει περάσει… είμαστε ήδη στη φάση «δεν πληρώνουμε γιατί δεν έχουμε» και επιμένουν να εισηγούνται ρυθμίσεις για περικοπές… λες και έχει μείνει και τίποτα άλλο να κόψουν.

Μόλις χθες η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία παρουσίασε τα τελευταία στοιχεία - σοκ όσον αφορά στην κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας.

Το ξέραμε αλλά επιβεβαίωσε ότι το 2011 ήταν αναμφίβολα το χειρότερο έτος, από οικονομικής πλευράς στην ιστορία της Μεταπολίτευσης -και δυστυχώς το 2012 προμηνύεται ακόμη χειρότερο… Η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία καταγράφεται ως δραματική, αφού πλέον η φτώχεια δοκιμάζει τρία εκατομμύρια Έλληνες- για την ακρίβεια 3.030.900 πολίτες… Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 23% και είναι υψηλότερος κατά, περίπου, τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού. Επιπλέον, ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 21,3%, ενώ οι πολίτες που διαβιούν σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται με μερική απασχόληση φτάνουν τις 544.800, δηλαδή 60.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρσι. Και, δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει… Τα φανταζόμαστε όμως απ’ όσα ακούμε να σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς. Ήδη τα μέτρα «κόβονται και ράβονται» στα μέτρα που έχουν ζητήσει οι δανειστές που έρχονται με «φούρια». Το θέμα είναι τι στάση θα κρατήσουν αυτή τη φορά τα κόμματα και επειδή δεν έχουμε καμία αμφιβολία.. για αυτό και προεξοφλούμε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας…

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=