ΤΟΠΙΚΑ

Ψυχραιμία, σύνεση και υπακοή συνιστούν οι γιατροί του Αχιλλοπούλειου

ψυχραιμία-σύνεση-και-υπακοή-συνιστού-105706

Πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και το καλοκαίρι, τονίζει ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών

Πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής και των μέτρων ατομικής προστασίας, ψυχραιμία και σύνεση, διότι ο κορονοϊός δεν θα φύγει εύκολα από τη ζωή μας, συνιστά, μιλώντας στον ΤΑΧΥΧΡΟΜΟ, ο Ηλίας Καραμέτος, διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Βόλου, που εδώ και ενάμιση μήνα είναι σε 24ωρη επαγρύπνηση λόγω της νόσου.

«Η κατάσταση είναι ένας μαραθώνιος, όχι ένα σπριντ, όπως πολλάκις έχουμε επισημάνει. Αυτό σημαίνει ότι μετά την άρση των αυστηρών περιορισμών, πρέπει επίσης να συνεχιστούν να τηρούνται τα μέτρα περιορισμού, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και των κρατικών αρχών, ευλαβικά», όπως επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμέτο, τους επόμενους μήνες «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό» για αυτό και τα μέτρα πρέπει να αίρονται σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών σταδιακά, αλλιώς η πανδημία θα αναζωπυρωθεί. «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο κόσμος και να μην ενθαρρύνεται από την καλή πορεία που διανύουμε», τονίζει αναφερόμενος ιδιαίτερα στον Βόλο και τη Μαγνησία που μετρά στην πανδημία μόλις δύο κρούσματα.

«Είναι πρόωρο να πανηγυρίζουμε»

Στην ερώτηση πότε πιστεύει ο ίδιος ότι θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή, παρατηρεί πως ακόμα είναι πρόωρο να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, όμως όλα τα στοιχεία στην Ελλάδα δείχνουν σημαντική ύφεση της πανδημίας τις πρώτες ημέρες του Μαΐου.

«Υπάρχουν όμως αστάθμητοι παράγοντες και ευπαθείς ομάδες που μπορεί από τη μία στιγμή στην άλλη να ανατρέψουν τη θετική κατάσταση. Εκτιμώ πως θα πρέπει και το καλοκαίρι να υπάρχουν κανόνες που θα ορίσει η πολιτεία», προσθέτει ο ίδιος και αναφέρεται στα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του ιού στον πληθυσμό τα οποία πρέπει να παραμείνουν.

«Με την εμπειρία μου πιστεύω ακράδαντα ότι, αν τηρηθούν οι κανόνες προστασίας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα ό,τι και αν προκύψει», συνεχίζει ο κ. Καραμέτος, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του, διότι σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε όλη την επικράτεια το σύστημα υγείας άντεξε και περιόρισε την εξάπλωση, απομονώνοντας τα εν δυνάμει ύποπτα περιστατικά κατ’ οίκον.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου