Επί της ουσίας

Τελευταία ενημέρωση: 2011-12-31, 11:55:47
Επί της ουσίας

Κρίμα…

Κρίμα που χαρήκαμε κιόλας και πιστέψαμε ότι πράγματι θα μάθουμε ποιοι τελικά άσκησαν παρεμβάσεις πολιτικές στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς για να κλείσουν φακέλους με καυτές υποθέσεις. Οι ίδιοι τα κατήγγειλαν, οι ίδιοι χθες τα πήραν πίσω.

Αφού ολοκληρώθηκε… η συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών και έγιναν οι «αμοιβαίες υποχωρήσεις», λέμε τώρα, διότι βγήκαν να μας ανακοινώσουν χωρίς να κοκκινίζουν ότι όλα μέλι γάλα.

Όλα αυτά προκαλούν και δικαίως απογοήτευση στους πολίτες. Όχι μόνο για τη στάση του Υπουργείου Οικονομικών όσο και για τη δικαιοσύνη.

Κλείνει άρον - άρον η υπόθεση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας να υποστηρίζει ότι η παραίτηση των 2 ήταν παρορμητική και "δεν προέκυψε προσπάθεια παρέμβασης στο έργο τους!".

«Δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλο δυστυχώς της νεοελληνικής πραγματικότητας» λένε οι παραιτηθέντες και επαναπατριζόμενοι μετά οικονομικοί εισαγγελείς, παραδεχόμενοι ουσιαστικά ότι οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη είναι φαινόμενο της ελληνικής πραγματικότητας. Και δεν ομιλεί κανείς. Ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ούτε κανείς πολιτικός.

Και όμως ήταν μόλις Τετάρτη όταν έσκασε σαν βόμβα η παραίτηση των 2 οικονομικών εισαγγελέων που είχαν αναλάβει και πολύκροτες υποθέσεις. Για την ιστορία, στην επιστολή της παραίτησής τους μάλιστα ανέφεραν μεταξύ άλλων «δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί, ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία, με γνώμονα πάντα τη νομιμότητα, ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Δεν δεχόμαστε να είμαστε Εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ υπαγόρευση, πολλώ δε μάλλον δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος". Κι όμως, όλα αυτά από χθες όλως παραδόξως και αφού ο κ. Βενιζέλος πήρε πίσω το νομοσχέδιο που όριζε επικεφαλής των δύο άλλο εισαγγελέα, ανήκουν απ ό,τι φαίνεται στο παρελθόν.

Να δείτε και που αυτή τη φορά θα πέσει το φταίξιμο τελικά στους δημοσιογράφους ότι δεν κατάλαβαν. Έχω την αίσθηση πάντως ότι μετά και από αυτή τη χθεσινή εξέλιξη οι πολίτες έχουν καταλάβει τι παίζεται και πώς. Κρίμα μόνο που επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η μελαγχολική διαπίστωση ότι πλέον σε αυτή τη χώρα δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς τους θεσμούς. Δεν χρειάζεται άλλη επιβεβαίωση. Η χθεσινή «κωλοτούμπα» στο συγκεκριμένο θέμα τα λέει όλα. Κρίμα που ο πρωθυπουργός κατά τα άλλα είχε ζητήσει να λάμψει η αλήθεια και με διαρροές φρόντιζε από χθες να προεξοφλεί ότι το θέμα θα πρέπει να κλείσει σήμερα. Τυχαίο;

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=