ΤΟΠΙΚΑ

Σε ετοιμότητα παραμένει το ΕΚΑΒ, μείωση διακομιδών κατά 30%

σε-ετοιμότητα-παραμένει-το-εκαβ-μείωσ-106910

Ο φόβος της πανδημίας φρενάρει τη διακομιδή στο Νοσοκομείο για μη επείγοντα περιστατικά – Πώς εξελίσσεται η μάχη κατά του ιού

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γίνεται μέχρι στιγμής η αντιμετώπιση της πανδημίας Covid – 19 από την υπηρεσία του τομέα ΕΚΑΒ Βόλου.

Είναι κι εκείνοι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Είναι κι εκείνοι, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, στους σημερινούς ήρωες, που με αυταπάρνηση επιτελούν το καθήκον τους μαζί με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το υγειονομικό προσωπικό.

«Κάναμε άσκηση αντιμετώπισης και διακομιδής περιστατικών Covid – 19.Υπήρχε σχεδιασμός της αντιμετώπισης της πανδημίας ανάλογα με τις φάσεις μετάδοσης που θα είχε και έτσι ήμασταν έγκαιρα έτοιμοι», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Παναγιώτης Δαρειώτης.

«Φτάσαμε στο σημερινό σημείο, κάτω από την καθοδήγηση του ενιαίου συντονιστικού κέντρου επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, ώστε όλα τα πληρώματα να μπορούν να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα ύποπτα περιστατικά να διακομίζονται με ασφάλεια στο Νοσοκομείο, αλλά και η διακομιδή ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας να μη διαταραχθεί».

«Προσπαθούμε», συνεχίζει, «με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε συμβάν προκύψει σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης». Μάλιστα σημειώνει ότι η αυστηρή χρήση των μέσων ατομικής προστασίας και η τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Οι διασώστες σε κάθε ύποπτο περιστατικό, που καλούνται να διακομίσουν στο Νοσοκομείο, είναι πάντα ντυμένοι με αυξημένα μέτρα βιοασφάλειας, δηλαδή τη λευκή στολή, τη μάσκα υψηλής προστασίας και τα γυαλιά.

Εκτός από την άμεση διακομιδή των ύποπτων περιστατικών στο Τμήμα Επειγόντων, αρκετές φορές έχουν κληθεί να διαδραματίσουν ρόλο ψυχολόγου για να καθησυχάσουν του φόβους και τις ανησυχίες των ασθενών.

Μείωση διακομιδών

Ο κ. Δαρειώτης αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην «υπερκατάχρηση» κάποιες φορές των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ από τους πολίτες. «Το έχουμε δει πλέον να αποδεικνύεται με νούμερα, γιατί σε ό,τι αφορά στα περιστατικά διακομιδής του ΕΚΑΒ εκτός κορονοϊού, σε ένα ποσοστό της τάξης του 30% έχουν μειωθεί, που σημαίνει ότι μιλάμε για υπερκατάχρηση των υπηρεσιών.

Αυτό που λέγαμε τόσα χρόνια ότι οι διασώστες που βρίσκονται στα ασθενοφόρα είναι εκείνοι που μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε μια δύσκολη στιγμή, αρκετές όμως φορές χρησιμοποιούνται απλά για να συνοδεύουν συνανθρώπους μας που δεν το έχουν ανάγκη στο Νοσοκομείο. Ας μας μείνει τουλάχιστον αυτό ως ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα στη συγκεκριμένη κρίση», παρατήρησε ο ίδιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου