ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκανε… φτερά ο μοναδικός επιβάτης πτήσης προς Σκιάθο

εκανε-φτερά-ο-μοναδικός-επιβάτης-πτή-113867

Ακυρώθηκε στον αέρα η προχθεσινή πτήση από Αθήνα για Σκιάθο – Αεροσκάφη πηγαινοέρχονται στο νησί με ελάχιστους επιβάτες λόγω πανδημίας

Την προχθεσινή πτήση από Αθήνα προς Σκιάθο ο πιλότος του αεροπλάνου της Sky express θα τη θυμάται σίγουρα για πολλά χρόνια, αφού «πήγε και ήρθε» χωρίς κανέναν επιβάτη. Το αεροσκάφος λίγο πριν κατεβούν οι έλικες και ξεκινήσει η προσγείωση πήρε τον δρόμο της επιστροφής, αφού ο ένας και μοναδικός επιβάτης που είχε κλείσει εισιτήριο για να ταξιδέψει από το νησί του Παπαδιαμάντη για την πρωτεύουσα, δεν εμφανίστηκε ποτέ στο αεροδρόμιο, όπως αποκάλυψε το Skiathos life.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάτες τελευταία στιγμή ακυρώνουν το ταξίδι τους», υπογράμμιζε λίγο αργότερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπεύθυνος του αεροδρομίου Στέφανος Λαμπρόπουλος, «είναι όμως η πρώτη φορά μέσα στην πανδημία που ένα αεροσκάφος έρχεται άδειο και πριν προσγειωθεί επιστρέψει στη βάση του επίσης άδειο», παρατήρησε ο ίδιος.

Η πτήση ήταν προγραμματισμένη για προχθές το πρωί. Το αεροσκάφος της Sky express απογειώθηκε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τη Σκιάθο για να παραλάβει αυτόν τον μοναδικό ταξιδιώτη. Αγνωστο για ποιους λόγους ο ίδιος προφανώς το μετάνιωσε ή δεν αποκλείεται να συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού και το ξανασκέφτηκε, αφού αν αποχωρούσε από τη Σκιάθο με τις απαγορεύσεις που ισχύουν πλέον δεν θα μπορούσε να επιστρέψει.

Η αεροπορική εταιρεία ενημερώθηκε για την ακύρωση, ενώ το αεροσκάφος ήταν στον αέρα και προσέγγιζε τον εναέριο χώρο της Σκιάθου. Ο πιλότος ειδοποιήθηκε σχετικά και η προσγείωση δεν έγινε ποτέ.

Η επόμενη πτήση της Sky express από Αθήνα για Σκιάθο είναι προγραμματισμένη για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, ενώ οι πτήσεις θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο τις τελευταίες εβδομάδες όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση, πολλές φορές τα αεροσκάφη προσγειώνονται στο νησί με ελάχιστους επιβάτες, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μόλις την περασμένη εβδομάδα αεροσκάφος της Ολυμπιακής, με το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψουν 16 επιβάτες προσγειώθηκε μόλις με έναν ταξιδιώτη.

Η κορύφωση της πανδημίας Covid-19 και η ουσιαστική καραντίνα επηρεάζουν τους αριθμούς των επιβατών και οδηγούν σε ακύρωση κρατήσεων.

«Είναι από τις καταστάσεις που δεν μπορείς να προβλέψεις», σχολίασε σχετικά ο υπεύθυνος του αεροδρομίου της Σκιάθου, που σίγουρα δεν είχε ποτέ ξαναδεί αεροσκάφη στο νησί να προσγειώνονται με δύο επιβάτες και να απογειώνονται μεταφέροντας μόνο το πλήρωμα και έναν επιβάτη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου