Η κοινωνική ευθύνη απέναντι στους πολίτες

η-κοινωνική-ευθύνη-απέναντι-στους-πολ-115048

Καλό θα είναι οι τράπεζες να επανεξετάσουν τα μέτρα που εφαρμόζουν ενισχύοντας το κάθε υποκατάστημα έστω με ένα ακόμη ταμείο, όπου λειτουργεί μόνο ένα, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών.

Της Βάσως Κυριαζή

Οι τράπεζες δεν εννοούν να καταλάβουν ότι θα έπρεπε να έχουν φροντίσει όλο αυτό το διάστημα που κρατάει η υγειονομική κρίση, ώστε οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται στις ουρές προκειμένου να πληρώσουν διάφορες υποχρεώσεις.

Οι εικόνες που βλέπουμε καθημερινά έξω από τραπεζικά καταστήματα είναι απαράδεκτες. Ηλικιωμένοι και νεότεροι στοιβάζονται σε πεζοδρόμια, οι ουρές φτάνουν στα απέναντι πεζοδρόμια και τα περισσότερα καταστήματα λειτουργούν με ένα ταμείο. Ασφαλώς και από όλους πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Προφανώς και οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να προστατεύσουν το προσωπικό τους από την διασπορά του κορονοϊού. Υπάρχει όμως και η κοινωνική ευθύνη που έχουν απέναντι στους πολίτες- πελάτες τους την οποία- πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- επιμένουν να αγνοούν με αποτέλεσμα μία συναλλαγή σε τράπεζα εν έτη 2020 και εν μέσω πανδημίας να έχει μετατραπεί σε ατέλειωτο Γολγοθά, μέρες που είναι.

Είναι υποχρεωμένος, ο καθένας που θέλει να κάνει μία συναλλαγή, να στέκεται από τα ξημερώματα έξω από την τράπεζα για να περιμένει καρτερικά τη σειρά του για να εξυπηρετηθεί. Ενας για το ταμείο και ένας για το μηχάνημα. Και αν είναι νέος και μπορεί να κάνει τη συναλλαγή μόνος του στο μηχάνημα έχει καλώς, διότι διαφορετικά χάνει τη σειρά του και είναι υποχρεωμένος να ξαναμπεί πίσω από εκείνους που έχουν σχηματίσει ουρά περιμένοντας να εξυπηρετηθούν στο ταμείο.

Ολα τα παραπάνω δεν είναι απλά εικασίες, αλλά η εμπειρία ενός συμπολίτη που επικοινώνησε χθες με τη στήλη για να μεταφέρει τη χθεσινή του εμπειρία σε μία τράπεζα του Βόλου. Πήρε άδεια από την δουλειά του για να εξυπηρετηθεί και έχασε…μισό μεροκάματο, μέχρι να φτάσει στο γκισέ.

Φανταζόμαστε ότι δεν είναι ο μόνος, αν λάβουμε υπόψη τον συνωστισμό που δημιουργείται καθημερινά έξω από τράπεζες και ΑΤΜ.

Επειδή όμως δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα διατηρηθούν οι περιορισμοί και τα μέτρα προστασίας και καθώς τις επόμενες μέρες υπάρχουν προγραμματισμένες καταβολές επιδομάτων και συντάξεων, καλό θα είναι οι τράπεζες να επανεξετάσουν τα μέτρα που εφαρμόζουν, ενισχύοντας το κάθε υποκατάστημα έστω με ένα ακόμη ταμείο, όπου λειτουργεί μόνο ένα, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου