ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός του επιδόματος των 800 ευρώ οι οικοδόμοι

εκτός-του-επιδόματος-των-800-ευρώ-οι-οικο-115089

Αρχισε η καταβολή του δωρόσημου Πάσχα – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Να καταστεί δικαιούχος όλος ο κλάδος των οικοδόμων και τεχνιτών στην έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ ζητούν οι εργατοτεχνίτες της Μαγνησίας. Σύμφωνα με το τοπικό Συνδικάτο η ένταξη νέων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) οικοδομικών εργασιών στο πλαίσιο μέτρων στήριξης αφορά σε πολύ λίγους εργαζόμενους, που απασχολούνται σε μικρές και μεσαίες εταιρείες οποιασδήποτε μορφής του κλάδου, εκτός από τις ανώνυμες εταιρείες.

Οπως υποστηρίζουν έχει ως αποτέλεσμα να μένουν εκτός επιδόματος οικοδόμοι που απασχολούνται στη απλή ιδιωτική κατασκευή κατοικιών, σε μερεμέτια και επισκευές, σε ανακαινίσεις κατοικιών και μονώσεις σε ιδιωτικές κατοικίες κ.ά.

Μένουν απέξω, γιατί η ιδιότητά τους δεν είναι ούτε εταιρεία, ούτε αυτοαπασχολούμενοι. Είναι απλοί εργαζόμενοι του μεροκάματου, που δουλεύουν από οικοδομή σε οικοδομή σε όλη τους τη ζωή.

«Υπάρχουν οικοδόμοι που δούλευαν αποκλειστικά με μεροκάματο σε ιδιωτικές οικοδομές και διέκοψαν την εργασία τους λόγω κορονοϊού. Είναι αδικία να μη λάβουν την έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ, όπως τόσοι άλλοι εργαζόμενοι», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εργατοτεχνίτης που από τη μία στιγμή στην άλλη έμεινε χωρίς μεροκάματο.

Αρχισε η καταβολή του δωρόσημου

Από προχθές Μεγάλη Τρίτη πιστώθηκε το δωρόσημο Πάσχα σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους όπως ανακοίνωσε ο e-ΕΚΦΑ, ενώ για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί και εμβόλιμη πληρωμή στις αρχές Μαΐου.

Η καταβολή έγινε στους δικαιούχους που έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού τους.

Οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι, οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, μπορούν να τα δηλώσουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) (επιλογή Ασφαλισμένοι->Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες->Ατομικά Στοιχεία), είτε μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ηλεκτρονική σελίδα www.gov.gr. Για όσους εργατοτεχνίτες οικοδόμους συμπληρώσουν τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού τους μέχρι τις 30 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά εμβόλιμη πληρωμή στις αρχές Μαΐου, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν την επόμενη καταβολή τον ερχόμενο Ιούλιο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου