ΤΟΠΙΚΑ

Στα αζήτητα η σορός 82χρονου από τη Νέα Ιωνία

στα-αζήτητα-η-σορός-82χρονου-από-τη-νέα-ι-116972

Πέθανε αρχές Απριλίου στο Νοσοκομείο – Είχε προγραμματίσει να φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο Καναλίων, αλλά τον πρόλαβε ο θάνατος

Ξεχασμένος στη ζωή, ξεχασμένος και στον θάνατο. Ο λόγος για 82χρονο από τη Νέα Ιωνία, ο οποίος πέθανε αρχές Απριλίου, έκτοτε όμως παραμένει στα αζήτητα του νεκροτομείου στο Αχιλλοπούλειο. Είχε προγραμματίσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του να τα περάσει σε Γηροκομείο, όμως τον πρόλαβε ο θάνατος.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως ο 82χρονος πριν συνταξιοδοτηθεί ήταν οικοδόμος στο επάγγελμα. Ζούσε μόνος του στη Νέα Ιωνία, όμως το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά παθολογικά προβλήματα. Νοσηλευόταν στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου.

Για όσο διάστημα παρέμενε νοσηλευόμενος έδινε την εικόνα μοναχικού, πλην υπερήφανου ανθρώπου. Μάλιστα σε ανθρώπους, που είχαν συνομιλήσει μαζί του, τους είχε εκμυστηρευτεί ότι προγραμμάτιζε να κινήσει τις διαδικασίες για να εξασφαλίσει φιλοξενία στο Γηροκομείο Καναλίων. Δεν πρόλαβε όμως αφού άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο.

Το γεγονός ότι ήταν μόνος του όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι υπάλληλοι της Νοσηλευτικής και της Κοινωνικής Υπηρεσίας ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν συγγενείς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες συγγενείς πρώτου βαθμού δεν υπάρχουν.

Από γείτονες έγινε γνωστό πως υπήρχε ένας μακρινός ανιψιός στην Αθήνα, ο οποίος ωστόσο σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, φέρεται να επισήμανε πως δεν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει την κηδεία και την ταφή του 82χρονου.

Ετσι το άψυχο σώμα του ηλικιωμένου, που έζησε όλη του τη ζωή ως βιοπαλαιστής, 10 ημέρες μετά από τον θάνατό του παραμένει ξεχασμένο σε νεκροθάλαμο του Αχιλλοπουλείου.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές, καθώς σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Σε παρόμοιες περιπτώσεις την κηδεία και την ταφή αναλαμβάνει ο Δήμος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου